Επικαιρότητα

Μακρόν προς Σκοπιανούς: Καρδιά του μέλλοντός μας η συμφωνία των Πρεσπών

«Την περιμέναμε επί 27 χρόνια» τονίζει για τη συμφωνία ο γάλλος πρόεδρος στο μήνυμά του, αναφέροντας για τους κ.κ. Τσίπρα και Ζάεφ. «Είναι αποτέλεσμα του θάρρους των ηγετών των δύο χωρών» σημειώνει.

«Καρδιά του μέλλοντός μας» χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ο Εμανουέλ Μακρόν, καλώντας τους Σκοπιανούς πολίτες να την υπερψηφίσουν στο επερχόμενο δημοψήφισμα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα/ παρέμβαση που απηύθυνε το βράδυ του Σαββάτου.

«Την περιμέναμε επί 27 χρόνια» τονίζει για τη συμφωνία ο γάλλος πρόεδρος στο μήνυμά του, ενόψει της 30ης Σεπτεμβρίου. «Είναι αποτέλεσμα του θάρρους των ηγετών των δύο χωρών» σημειώνει για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.

«Οι χώρες μας έχουν αναπτύξει διπλωματικές σχέσεις τα τελευταία 25 χρόνια. 25 χρόνια κοινού παρελθόντος και κοινών πεπρωμένων μεταξύ των εθνών μας των οποίων οι ρίζες είναι βαθιά ενσωματωμένες καθ 'όλη τη διάρκεια των αιώνων» επισημαίνει.

Από αυτή την άποψη, πολλά πράγματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ένα σημαντικό βήμα προόδου έγινε στις 17 Ιουνίου 2018 παρατηρεί ο γάλλος πρόεδρος, και προσθέτει:.



«Το βήμα προς τα εμπρός έγινε με το θάρρος των ηγετών σας, μεταξύ της χώρας σας και της Ελλάδας, οι οποίες έθεσαν τέλος στην 27ετή διαφωνία στο όνομα».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Γαλλίας, «η λεγόμενη ‘’συμφωνία Πρεσπών" της 17ης Ιουνίου 2018, επιτρέπει την ευημερία και την προετοιμασία για το μέλλον. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου θα αναφέρεται σε αυτή τη συμφωνία» υπογράμμισε ο Μακρόν και δήλωσε ότι υποστηρίζει τη συμφωνία «απόλυτα και σθεναρά».

Δήλωσε πως ίδιος τάσσεται «αποφασιστικά υπέρ της συμφωνίας», και ότι «πιστεύει ακράδαντα ότι αυτή η συμφωνία είναι καλή», όπως είπε, «για εσάς, ολόκληρη την περιοχή και την Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι ο γάλλος πρέσβης στα Σκόπια Κριστιάν Τιμονιέ έθεσε τελεσιγραφικού τύπου δίλημμα στους Σκοπιανούς για το δημοψήφισμα κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ την Παρασκευή, κάνοντας λόγο για επιλογή μεταξύ «Βόρειας Μακεδονίας και Βόρειας Κορέας».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x