Επικαιρότητα

Ματωμένο Πάσχα στη Σρι Λάνκα: Δεκάδες νεκροί από εκρήξεις σε εκκλησίες

Πολλαπλές εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν σήμερα Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς σε δύο εκκλησίες στο Κολόμπο, δύο ξενοδοχεία, επίσης στην πρωτεύουσα, καθώς και άλλες περιοχές της Σρι Λάνκα.

Έξι εκρήξεις έγιναν σήμερα σε τρεις εκκλησίες και τρία πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, εν μέσω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών, και κατά τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν 52 επιβεβαιωμένοι νεκροί και τουλάχιστον 300 τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί μαζικά σε νοσοκομεία.

Η αστυνομία έχει ενημερώσει πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε τουλάχιστον έξι τοποθεσίες. Στην πρωτεύουσα ήταν μία εκκλησία και τρία πολυτελή ξενοδοχεία.

Τουλάχιστον ένα από τα θύματα προερχόταν από το Cinnamon Grand Hotel στο Κολόμπο, κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους υπευθύνους του, προσδιορίζοντας πως η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα εστιατόριά του.

Εκτός από την εκκλησία στο Νεγκόμπο, στόχο αποτέλεσε και μία τρίτη στη Μπατικαλόα, στα ανατολικά. Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου ανακοίνωσε πως οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν ξεπερνούν τους 300.

Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

«Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν εισαχθεί και βρίσκονται καθ' οδόν και άλλοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο --υπό τον όρο να μην κατονομαστεί-- αξιωματούχος στο Εθνικό Νοσοκομείο του Κολόμπο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x