Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς δύο μαθητριών του 5ου Δημοτικού Σχολειού Θεσσαλονίκης, μετά την πτώση ανεμιστήρα οροφής, κατά τη διάρκεια του μαθήματος χθες το πρωί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Μάλιστα οι γονείς του ενός παιδιού που χρειάστηκε να κάνει 5 ράμματα, προανήγγειλαν προσφυγή και στα πολιτικά δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Οι γονείς κατέθεταν από τις 5 το απόγευμα στις δικαστικές αρχές Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προανάκρισης που είχε παραγγέλλει ο εισαγγελέας για την απόδοση ευθυνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας της εν λόγω μαθήτριας, θέλοντας να εκφράσει πόσο τυχερός νιώθει για το γεγονός ότι η ζωή της κόρης του δεν κινδύνευσε περισσότερο, δήλωσε μετά την κατάθεση του πως νιώθει «σαν να κέρδισε το τζόκερ μετά από 40 χιλιάδες τζακ ποτ.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναφέρει πως "οι συντηρήσεις των σχολείων πραγματοποιούνται βάσει σχετικών αιτημάτων των ίδιων των σχολικών μονάδων.

Στην περίπτωση του 5ου Δημοτικού το μόνο αίτημα που αφορούσε ανεμιστήρα οροφής ήταν αυτό μετά την πτώση του, δηλαδή στις 21/09/2018.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει το θέμα της ασφάλειας και της συντήρησης των 133 σχολικών μονάδων που εμπίπτουν στα διοικητικά του όρια με απόλυτη σοβαρότητα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, σχετικά με το περιστατικό της πτώσης ανεμιστήρα οροφής του 5ου Δημοτικού Σχολείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο μαθητές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συντηρήσεις των σχολείων πραγματοποιούνται βάσει σχετικών αιτημάτων των ίδιων των σχολικών μονάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στην περίπτωση του 5ου δημοτικού σχολείου ειδικότερα, στο πρόγραμμα διαχείρισης των εργασιών συντήρησης σχολείων που χειρίζονται οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, από τις 25 Ιανουαρίου 2017 έχουν καταχωρηθεί 13 αιτήματα για συντήρηση άλλου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, τα οποία διεκπεραιώθηκαν στο σύνολό τους. Το αίτημα που αφορούσε την πτώση του ανεμιστήρα οροφής καταχωρήθηκε την επομένη του συμβάντος, δηλαδή στις 21/09/2018.

Στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο σχολείο για να πραγματοποιήσουν αυτοψία», αναφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με τη διευθύντρια και τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, το οποίο λειτούργησε κανονικά.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προγραμματίζει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, έξω από το 5ο Δημοτικό σχολείο.

Πηγή: Skai.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ