Μήνυμα ότι «δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία με την οποία κλείνουν οι εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ.

Παράλληλα και με αφορμή το κλίμα που επικράτησε στο συνέδριο της ΝΔ έκανε λόγο για θλίψη και τη μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Από τη μια ένα ανοιχτό συνέδριο κι από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς».

Με αφορμή, μάλιστα, την αναφορά του περί βάλτου του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι «τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει.. Αν συγκινήθηκε ποτέ, όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο. Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία».

«Δεν σώσατε καμία Μακεδονία»

«Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας. Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «η Ν.Δ στέκεται με όλες της τις δυνάμεις απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και θα ζητήσω από κάθε συμπολίτη μας να κρατήσει ψηλά το εθνικό του φρόνημα, αλλά με δημοκρατική ευθύνη και ωριμότητα».


Το πρώτο μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτό της ενότητας της ΝΔ. Αφού ευχαρίστησε ονομαστικά τον πρόεδρο του συνεδρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη συνέχεια ευχαρίστησε τους συνέδρους που με τον παλμό τους απάντησαν σε όσους θέλουν να μας γυρίσουν πίσω

Το 2019 θα είναι ένα καλό έτος για τη ΝΔ και την Ελλάδα

«Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για τη ΝΔ και την Ελλάδα» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Η νίκη της ΝΔ θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να ενώσει όλους τους Έλληνες όπως έκανε σε κάθε προηγούμενη εκλογική της νίκη. Πυξίδα μας είναι πάντα το εθνικό συμφέρον τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θέλω λοιπόν, κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, να σας ευχαριστήσω για την αποφασιστικότητα και για τις παρεμβάσεις σας, για τα χαμόγελα και για την αισιοδοξία σας. Αλλά και να σας πω ότι δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία. Η Νέα Δημοκρατία μπορούσε πάντα να χωρέσει τις ανησυχίες, τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες μιας Ελλάδας που ξέρει να κερδίζει. Και που μπορεί να προχωρά μπροστά παρά τις αντιξοότητες αλλά και παρά τις αντιστάσεις δυνάμεων που παραδίδονται στις χειρότερες παρορμήσεις της πολιτικής. Που δεν είναι άλλες από τον λαϊκισμό και την κάθε είδους ιδιοτέλεια της εξουσίας. Σε αυτό το δίπολο οφείλεται, άλλωστε, και η ευτέλεια της διακυβέρνησης της χώρας από το παρακμιακό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΝΔ είναι ιστορικά συνδεδεμένη με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας. «Αυτό που επέβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974. πηγαίνοντας κόντρα στις παρορμήσεις. Και αυτοί που τον διαδέχθηκαν στην ηγεσία, υπηρέτησαν σταθερά και υπερασπίστηκαν με σθένος – όταν χρειάστηκε - αυτή τη θεμελιώδη αρχή: ανήκουμε στην Ευρώπη» χαρακτηρίζοντας τιμή την παρουσία στο συνέδριο του Μάνφρεντ Βέμπερ και λέγοντας ότι «θέλουμε να δουλέψουμε μαζί του για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη».

Η αλυσίδα της ντροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «η συμφωνία των Πρεσπών είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ντροπής που κρατάει τέσσερα χρόνια» κάνοντας ειδική αναφορά στην υπονόμευση του τέλους του 2ου Μνημονίου, το βαρύτερο 3ο πρόγραμμα και την εφαρμογή ενός άτυπου 4ου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Στοίχισε περισσότερα από 100 δις. Διέλυσε τις τράπεζες και φόρτωσε με 29 νέους φόρους τους πολίτες. Διπλασίασε τα χρέη των πολιτών στο κράτος και ανατίναξε το Ασφαλιστικό με 17 παρεμβάσεις σε βάρος των συνταξιούχων. Πάγωσε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Και δέσμευσε τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα διαρκείας. Από την άλλη πλευρά, εισέβαλε με στρατιές κομματικών διορισμών στο κράτος, αυξάνοντας κατά 2 δις. το κόστος του. Το κράτος μεγάλωσε αλλά δεν έγινε καλύτερο» είπε για τις πράξεις της κυβέρνησης Τσίπρα.

Θα αποδοθούν οι ευθύνες για Μάτι και Μάνδρα

«Η Μάνδρα, το Μάτι, η εγκληματικότητα στις γειτονιές, το δράμα των νοσοκομείων κι η ταλαιπωρία του πολίτη από την γραφειοκρατία αποτελούν, πλέον, τον καθρέφτη του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες θρηνήσαμε τον εκατοστό νεκρό από την τραγική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Χρωστάμε στις οικογένειές τους να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες. Να σιγουρευτούμε ότι ποτέ ξανά δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Την ίδια ώρα, Δικαιοσύνη και θεσμοί πολιορκούνται -με πρόσφατα θύματα την Εκκλησία, αλλά και τις Ανεξάρτητες Αρχές επέμεινε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Φυτεύουν» με θράσος συμβούλους του κ. Τσίπρα

Κάνοντας στη συνέχεια έμμεση αναφορά στην υπόθεση Πετσίτη είπε ότι «με θράσος πλέον «φυτεύονται» σύμβουλοι του κ. Τσίπρα. Και το κουβάρι των σκανδάλων μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Η μεγαλύτερη όμως ζημιά που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία. Η εργατικότητα, το φιλότιμο, η προκοπή, η αλληλεγγύη. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Συνειδητά χαμηλώνουν τον πήχη των ονείρων μας. Γιατί θέλουν, τελικά, να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς φιλοδοξία για προκοπή και ευημερία. Με ένα φτωχό κράτος που θα μοιράζει λίγα επιδόματα και ψεύτικες υποσχέσεις για θέσεις στο Δημόσιο».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει την καθολική αποτυχία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει καλύτερα. Μπορεί καλύτερα. Μπορούμε – γιατί είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον» πρόσθεσε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 10 Ιανουαρίου οι πρώτες λίστες υποψηφίων που θα πολιτευτούν για πρώτη φορά

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέχεια εξήγγειλε ότι στις 10 Ιανουαρίου «τρία χρόνια από την εκλογή μου στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ανακοινώνοντας δεκάδες καινούρια στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με την παράταξή μας».

«Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεο-εισερχόμενοι στην πολιτική. Συμβολίζουν ατομικά ο καθένας και η καθεμία, αλλά και συλλογικά όλοι μαζί, όχι μόνο την ανανέωση αλλά και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και μεγαλώνει. Για να σπάσουμε αυτή την εικόνα ότι άλλο κόμμα άλλο κοινωνία. Είναι ένα μεγάλο δέντρο με βαθιές ρίζες και με νέα κλαδιά που διαρκώς απλώνονται.» πρόσθεσε ενώ νωρίτερα είχε ζητήσει την παραμονή για λίγους μήνες ακόμα του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Επανέλαβε, δε, τις εξαγγελίες που είχε κάνει στην εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ για «εγγυημένο εισόδημα σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες, αφορολόγητο 1.000 ευρώ στο κάθε παιδί, αλλά και ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο που θα έρχεται στη ζωή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε, ακόμα, ότι θα υπάρξουν και δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια «ελεύθερα από ναρκωτικά και μολότοφ. Και με γειτονιές ανοιχτές στους κατοίκους τους. Με ευκαιρίες για όλους. Κυρίως για τους νέους που έμειναν εδώ, αλλά και εκείνους που έφυγαν και στο εξής θα ψηφίζουν για το μέλλον της πατρίδας τους από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Και με ένα Κράτος Δικαίου, όπου οι νόμοι θα εφαρμόζονται από μία πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κι από ένα Δημόσιο δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του. Με αξιοπρεπείς μισθούς, αλλά και αξιοκρατία και λογοδοσία. Αυτοί είναι, αγαπητοί σύνεδροι, οι δύο κόσμοι που απλώνονται ενώπιον του λαού. Του λαού μας, που αυτός έπαθε και έμαθε από μία οκταετία κρίσης και από μία τετραετία ανεπάρκειας, τυχοδιωκτισμού και δημαγωγίας».

Να αναδείξουμε τον κυνισμό του Τσιπρα και του ανεκδιήγητου Καμμένου

Κάλεσε, επίσης, όλους να αναδείξουν «με στοιχεία τους αληθινούς υπεύθυνους γι’ αυτό το οικονομικό και κοινωνικό ναυάγιο. Να αποκαλύψουμε την ανικανότητα, την υποκρισία και τον κυνισμό του κ. Τσίπρα και του ανεκδιήγητου συνεταίρου του στην εξουσία, του κ.Πάνου Καμμένου. Και, χωρίς να αρνούμαστε και δικές μας αδυναμίες, να τον πείσουμε πως πρώτοι εμείς ξέρουμε πώς να τις ξεπεράσουμε».

«Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι»

Επιμένοντας σε ενωτικό κλίμα τόνισε ότι η ΝΔ «οφείλει να καλέσει δίπλα της όλους τους Έλληνες, όποια πολιτική τοποθέτηση κι αν είχαν αυτοί στο παρελθόν. Η πατρίδα έχασε πολύ χρόνο για να αργήσουμε και άλλο εμείς. Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας πήγαν πολύ πίσω για να μην κάνουμε όλοι μας ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Η παράταξή μας, συνεπώς, ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες και το μυαλό της σε κάθε γόνιμη ιδέα» καλώντας «σε συστράτευση όλους τους παλαιούς συμμαχητές που για κάποιους λόγους μας εγκατέλειψαν στην πορεία. Ζητώ από τους χιλιάδες που απογοητευμένοι γύρισαν την πλάτη στην κάλπη, να σκεφτούν ότι η δική τους αδράνεια αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας».

Απευθυνόμενος, δε, στους ψηφοφόρους και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων είπε ότι «οι διαφορές μας είναι πολύ μικρότερες από την κοινή απειλή της οικονομικής καταστροφής, από τη σκιά του κυνισμού κι από την παρακμή όπου οδηγεί τη χώρα η πολιτική της χυδαιότητας. Και, βέβαια, δίνω το σύνθημα της κινητοποίησης σε όλους εμάς. Άλλωστε, το είπαμε: Αυτό το συνέδριο είναι το τελευταίο με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία και το τελευταίο πριν από τις εκλογές. Δηλαδή, είναι το πρώτο βήμα προς μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Τα μηνύματα για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές

Ζήτησε το φύγετε να αποτυπωθεί σε κάθε κάλπη το «φύγετε» που ζητάει η κοινωνία

Μιλώντας για τις δημοτικές εκλογές ξεκαθάρισε ότι «σε δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο. Και όλες μαζί οι δυνάμεις μας, αν οι εκλογές γίνουν ταυτόχρονα, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μεγάλη νίκη των εθνικών εκλογών».

Ειδικά, δε, για τις περιφερειακές εκλογές τόνισε ότι «η μάχη είναι σαφώς πολιτική, καθώς η πορεία των μεγάλων περιοχών της επικράτειας συναρτάται με το συνολικότερο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας. Κι αυτό, προφανώς, συνδέεται με κυβερνητικές επιλογές. Εδώ, λοιπόν, οι αποφάσεις είναι παραταξιακές. Και ο στόχος μας, διπλός: καμία από τις 13 να μην πέσει στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και οι περισσότερες να βαφτούν γαλάζιες».

Εγρήγορση για τις ύπουλες επιθέσεις

Τόνισε, ακόμη, ότι «είναι σίγουρο ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της. Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη και να υπηρετήσει παιχνίδια εντυπώσεων. Το απαράδεκτο σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» θα επιστρατευτεί ξανά για να διχάσει. Και είναι βέβαιο ότι ένα νέο δίχτυ από ψεύτικες υποσχέσεις θα τυλίξει και πάλι τους πολίτες, καθώς κομματικά ρουσφέτια θα ανοίξουν νέες πληγές στο πολύπαθο Δημόσιο».

Μπορεί να θελήσουν να μπερδέψουν τους πολίτες με τις πολλαπλές εκλογές

Μιλώντας, μάλιστα, για το ενδεχόμενο πολλαπλών εκλογών τον Μάιο είπε ότι η κυβέρνηση πιθανώς να θέλει να συνδυάσει όλες τις εκλογές μαζί «ποντάροντας στη σύγχυση μπροστά στις τέσσερις κάλπες ή ελπίζοντας να μοιράσουν την κατακραυγή». «Μάταιος κόπος! Η Νέα Δημοκρατία θα είναι εδώ για να αποκαλύπτει το αληθινό κυβερνητικό πρόσωπο, πίσω από τους ρόλους και τα προσωπεία, που θα αλλάζει. Θα είμαστε να φτίζουμε τις βαθιές ρυτίδες του χθες, πίσω από τη μάσκα του δήθεν νέου. Θα αποδεικνύει την ανικανότητα όσων μιλούν πολύ και εργάζονται λίγο. Και θα εκθέτει αυτούς που μιλούν για αξιοπρέπεια, αλλά πράττουν ως πρόθυμοι να αποδεχθούν ό,τι τους ζητηθεί. Αυτούς που επικαλούνταν ένα τάχα «ηθικό πλεονέκτημα», το οποίο κάθε μέρα συντρίβεται πάνω στον κυκεώνα που παράγει η παρέα του Μαξίμου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης..

«Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά που κάνατε αυτό το συνέδριο τόσο μοναδικό. Από εδώ στέλνουμε σε κάθε γωνία της πατρίδας το μήνυμα της μεγάλης νίκης, της μεγάλης αλλαγής. Γυρίζω την Ελλάδα, συναντώ τους Έλληνες, τους κοιτάζω στα μάτια και τους ζητάω να μας εμπιστευτούν. Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε την πλάτη στο παρελθόν και να αλλάξουμε το μέλλον. Έτοιμοι να πάρουμε το τιμόνι της χώρας με πυξίδα το εθνικό συμφέρον, με σκαρί μας την κοινωνία και με τον άνεμο της αισιοδοξίας και της αυτοπεποίθησης στα πανιά μας. Είμαστε έτοιμοι, με την ψήφο των πολλών, να κάνουμε μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, με τους πιο άξιους. Αυτό το αισιόδοξο μήνυμα, ας φτάσει παντού. Είμαστε πανέτοιμοι για τη μεγάλη μάχη, μαζί με όλους τους Έλληνες. Για μια μεγάλη νίκη και για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα θα πάει, επιτέλους, μπροστά. Μαζί, μπορούμε! Ελλάδα, μπορούμε!» έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: Protothema.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ