Επικαιρότητα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ασύμμετρος παράγοντας οι Τουρκικές απειλές

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα πράγμα σήμερα να αρχίσει να αναπτύσσεται πολύ γρήγορα οικονομικά» τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στον ΣΚΑΙ φιλοξενήθηκε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε «πέρα από τα γνωστά θέματα που απασχολούν την κοινωνία τα τελευταία 9 χρόνια έχει προστεθεί και ο ασύμμετρος παράγοντας της εξωτερικής πίεσης τον οποίο δεν μπορούμε να καθορίσουμε εμείς. Οι δυνατότητες ελιγμών δεν υπάρχουν στα εξωτερικά ζητήματα και χρειάζεται στρατηγική ψυχραιμία και θάρρος από την πλευρά μας».

Αναφορικά με την χθεσινή συνέντευξη του κ. Ερντογάν ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε: «Η Τουρκία είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στην εμπόλεμη περιοχή διότι τα συμφέροντά της δεν συμπίπτουν με καμίας άλλης χώρας. Είναι εύκολο να ανοίγουν μέτωπα αλλά η κατάσταση αυτή αλλάζει. Ο κ. Ερντογάν πάει σε εκλογές με την οικονομία της χώρας να καταρρέει με τον πληθωρισμό να καλπάζει και τις τράπεζες να βρίσκονται λίγο πριν την κατάρρευση.

Η Τουρκία θα στραφεί προς την επίλυση αυτών των ζητημάτων και θα είναι πιο ήρεμη. Τα χούγια και οι πρακτικές αρπαγών δεν θα σταματήσουν. Πέρα από τους δύο Έλληνες να θυμίσω πως κρατείται και Αμερικανός πάστορας τον οποίο επίσης θέλουν να δικάσουν. Ο Ερντογάν είναι υποχρεωμένος να παραμείνει ήρεμος, να σταθεροποιήσει την οικονομία του καθώς αυτό μπορεί να τον εξοντώσει. Από πλευρά εντάσεων θα ηρεμήσουμε κάπως αλλά από πλευρά προκλήσεων η ένταση θα συνεχιστεί».

«Το θέμα που θα συνεχίσουμε να έχουμε και την επόμενη ημέρα με την Τουρκία είναι το Κυπριακό» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης ο οποίος τόνισε πως «η Τουρκία δεν θα σταματήσει να έχει αξιώσεις από την ΑΟΖ στην Κυπριακή ζώνη και θα δημιουργεί ζητήματα».

«Το ΝΑΤΟ κακώς προσπαθεί να κρατήσει στάση ουδετερότητας απέναντι στο ζήτημα της Τουρκίας χωρίς αυτό να είναι κρίσιμο ως ζήτημα. Το θετικό είναι πως η ΕΕ έχει πάρει ανοιχτά θέση υπέρ της Ελλάδας» σημείωσε επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αναφορικά με την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου από την πλευρά της Τουρκίας ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκτήσουν στρατηγικού τύπου πυρηνικά όπλα καθώς αυτό θα ήταν ακόμη μία «φωτιά» στην ευρύτερη περιοχή. Η Τουρκία είναι μία χώρα που κάνει στρατηγικού τύπου επενδύσεις οι οποίες ναι είναι ανησυχητικές τόνισε επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αναφορικά με το ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να τους κρατά καθώς επιθυμεί και να τους συνδέσεις με τους 8 Γκιουλενιστές αλλά να πάρει και «εκδίκηση» για όσα έχουν γίνει με Τούρκους υπηκόους από το πραξικόπημα και μετά στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα πράγμα σήμερα να αρχίσει να αναπτύσσεται πολύ γρήγορα οικονομικά» τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αναφορικά με την «πολυγλωσσία» στην εκφορά εξωτερικής πολιτικής από την πλευρά της Κυβέρνησης ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως θα πρέπει η κυβέρνηση να δίνει μία συγκεκριμένη εικόνα σταθερότητας προς τα έξω καθώς οι απειλές και οι άναρθρες κραυγές είναι πιθανό να οδηγήσουν σε καταστροφή.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προσεγγίσεις από την πλευρά Τσίπρα προς την κα. Γεννηματά μέσα από το ζήτημα των Σκοπίων ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως το «Μακεδονικό δεν είναι κάποιο μείζων εθνικό θέα όπου οδηγεί σε αστάθεια την περιοχή. Πρέπει να κλείσει αλλά χρειάζεται προσοχή καθώς παρά τις πιέσεις της Ευρώπης ότι κάνουμε τώρα στο όνομα της βιασύνης μπορεί να είναι μία κακή παρακαταθήκη για το μέλλον. Η ιστορία κάνει κύκλους, οι γειτονικές χώρες πέφτουν στην αγκαλιά παραδοσιακών τους συμμάχων. Η Μακεδονία έχει υποφέρει από σφαγές γειτόνων και μοιραία χρειάζεται μεγάλη προσοχή και μελέτη της περιοχής. Το παιχνίδι με τα εσωτερικά ζητήματα του κ. Τσίπρα απέτυχε».

Για τα σενάρια συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε: «είναι η χιλιοστή φορά που λέγεται και γράφεται κάτι τέτοιο για εμένα και η χιλιοστή φορά που δεν συμβαίνει. 30 χρόνια τώρα υπηρετώ την παράταξη και τις αξίες της. Ας κοιτάξουμε λίγο τα πιο σοβαρά ζητήματα της χώρας για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Εννοείται πως συνεχίζει να με ενδιαφέρει η πολιτική. Συμμετέχω καθημερινά στις πολιτικές διεργασίες του Κινήματος Αλλαγής».
Αναφορικά με πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε: «το Κίνημα Αλλαγής για να είναι υπαρκτή δύναμη πρέπει να είναι ισχυρό που θα επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Την επόμενη χώρα των εκλογών θα κληθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επόμενη ημέρα της χώρας».

Σε ερώτηση για το πότε βλέπει εκλογές ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως «κάθε ημέρα που περνάει η πίεση στην κυβέρνηση ανεβαίνει και νομίζω πως εκλογές θα υπάρξουν εντός του 2018».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x