Επικαιρότητα

Μοροπούλου: Παραιτήθηκα λόγω ευθιξίας, δεν μου το ζήτησε η ΝΔ

«Δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ, εγώ το έκανα για λόγους ευθιξίας», επεσήμανε η Τόνια Μοροπούλου.

«Δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ, εγώ το έκανα για λόγους ευθιξίας», επεσήμανε η Τόνια Μοροπούλου, σχετικά με την παραίτησή της από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, λόγω της αποκάλυψης ότι λάμβανε για χρόνια παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της ως άγαμη θυγατέρα.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ FM, η κ. Μοροπούλου επέμεινε στον χαρακτηρισμό περί «πολέμου λάσπης» σε βάρος της υποστηρίζοντας ότι «η λάσπη βρίσκεται στο ότι ενώ έδωσα όλα τα γεγονότα σχετικά με τη σύνταξη του πατέρα μου για την οποία βρίσκομαι σε διαδικασία διευθέτησης με το δημόσιο υπήρξε μια παραφθορά ότι κάπου εξαπάτησα ή κοροΐδεψα και αυτή η συνέχιση της λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είναι προφανές ότι έχει να κάνει με την πολιτική επιλογή μου να βρεθώ στο πλευρό του Μητσοτάκη παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκομαι στο χώρο αυτό και είναι ένας πόλεμος που προσπαθεί να σπιλώσει το έργο μου με αήθη τρόπο από αυτούς που ενορχηστρώνουν την επίθεση».

Εξηγώντας τι συνέβη με τη σύνταξη του πατέρα της η κυρία Μοροπούλου είπε ότι «νομίμως έπαιρνα τη σύνταξη, σε κάποιο σημείο άλλαξε ο νόμος, τα κριτήρια είχαν να κάνουν με το εισόδημα, εγώ κατέθετα τις φορολογικές δήλωσεις, το ταμείο που προφανώς δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει τη σωστή στιγμή και όταν το θέμα έπρεπε να διευθετηθεί προσέφυγα στη δικαιοσύνη για να δω τι ποσό οφείλω».

Η ανακοίνωση της κ. Μοροπούλου:
"Η απόφασή μου να κατέβω ως υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προήλθε από τη διάθεσή μου να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο μου και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.
Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου -και όσων αυτή σηματοδοτεί- δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της. Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια. Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο.

Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς. Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση.

Θα εξακολουθήσω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δωδεκάνησα.

Ευχαριστώ όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και υποστήριξαν μέχρι σήμερα την υποψηφιότητά μου".

ΣΥΡΙΖΑ: "Ο κ. Μητσοτάκης να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτιά του"
Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το δημοσίευμα που κάνει λόγο για παράνομη είσπραξη σύνταξης από τη κ. Μοροπούλου, να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτιά του.

«Η αποκάλυψη ότι η κ. Μοροπούλου εισέπραττε επί 7 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της, αλλά, κυρίως, η δήλωσή της πως δεν έχει κάνει κάποια παράνομη ενέργεια είναι πραγματικά ασύλληπτη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και υπογραμμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή του», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως «την επόμενη φορά που τα στελέχη του θα είναι έτοιμα για ένα ακόμη μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να το σκεφτούν δυο φορές».

Η κ. Μοροπούλου σε ανάρτησή της στο facebook είχε απαντήσει στους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος υπογραμμίζοντας ότι η ίδια δεν έκανε καμία παράνομη ενέργεια.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x