Επικαιρότητα

ΝΔ: Ο Αλέξης Τσίπρας κρύβεται στο Μέγαρο Μαξίμου-Κυβέρνηση καθεστωτικής αντίληψης

Η ΝΔ στρέφεται στα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, δίνοντας έμφαση στον προγραμματικό της λόγο.

Τη στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να «χωνέψουν» την κεντροαριστερή στροφή με Μωραΐτη, Τόλκα και να υπερασπιστούν το…καταναλωτικό δάνειο Πολάκη, η ΝΔ στρέφεται στα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, δίνοντας έμφαση στον προγραμματικό της λόγο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να αναδείξει τις διαφορετικές πορείες που κινούνται τα δύο κόμματα, επιχειρώντας με κάθε αφορμή να θέσει το δίλημμα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στην κάλπη.

Από τη μία η κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή και παρουσιάζει καθημερινά σημάδια αλαζονείας και καθεστωτικής αντίληψης, και από την άλλη η ΝΔ που συντάσσεται με τους πολίτες, προσφέροντας λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που καθορίζουν τη ζωή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τους εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών έβαλε στο τραπέζι την επιβράβευση όσων πολιτών ήταν συνεπείς – κατά την τελευταία τριετία- με την αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων τους. Η πρόταση της ΝΔ είναι μια εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Πρόκειται για ένα θέμα που απουσιάζει από τη δημόσια συζήτηση που έχει επικεντρωθεί μόνο στα κόκκινα δάνεια, αδικώντας όσους μέσα στην κρίση προσπαθούν να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.

Ταυτόχρονα είναι έτοιμη η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υγεία που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο. Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις άξονες -πρόληψη, υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, ειδική μέριμνα για εκείνους που έχουν περισσότεροι ανάγκη, όπως οι ηλικιωμένοι ή οι μακροχρόνια πάσχοντες- αποτελώντας μια ολοκληρωμένη πολιτική υγείας που θα σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων και θα προστατεύει τους πιο αδύναμους πολίτες και τις ευάλωτες ομάδες.

Η εικόνα που επιχειρεί να αναδείξει η Πειραιώς με αυτή τη στρατηγική ενόψει των εκλογών είναι από τη μια έναν Πρωθυπουργό κλεισμένο στο Μέγαρο Μαξίμου, αποκομμένο από την κοινωνία, που ασχολείται με τη διαχείριση της πολιτικής του ήττας και από την άλλη τον Κυριάκο Μητσοτάκη που βρίσκεται διαρκώς ανάμεσα στους πολίτες, με περιοδείες σε όλη τη χώρα και ολοκληρωμένες προτάσεις για την επόμενη ημέρα της χώρας.


Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x