Επικαιρότητα

Νέα Ζηλανδία: «Είχα κλείσει ραντεβού μέσω Tinder με τον δολοφόνο της 22χρονης» αποκαλύπτει νεαρή

Η γυναίκα είχε γνωριστεί μέσω του dating app με τον 26χρονο και σχεδίαζε να βγει μαζί του τη μέρα που εξαφανίστηκε η Grace Millane - Μιλούσαν επί έξι μήνες μέσω της εφαρμογής

Ο 26χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι δολοφόνησε την Βρετανίδα Grace Millane στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας είχε κανονίσει το μοιραίο βράδυ της εξαφάνισης της κοπέλας να συναντήσει μία ακόμα «γνωριμία» του μέσω Tinder.

Μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα Mirror, η γυναίκα αυτή αποκάλυψε ότι γνωρίστηκε με τον Jesse Kempson μέσω του dating app πριν από έξι μήνες και έκτοτε αντάλλαζαν συνεχώς μηνύματα. Η συνάντησή τους καθυστέρησε για τόσο πολύ καιρό επειδή η κοπέλα δεν ζούσε στο Ώκλαντ (η εθνικότητά της δεν αποκαλύπτεται από την εφημερίδα).

Όταν επιτέλους ταξίδεψε στη Νέα Ζηλανδία για ένα επαγγελματικό ταξίδι, ο Kempson πρότεινε να βγουν ραντεβού και εκείνη δέχτηκε. Μάλιστα, η προγραμματισμένη ημερομηνία για την πρώτη τους συνάντηση ήταν η 1η Δεκεμβρίου, η μέρα που εξαφανίστηκε η Grace Millane, μετά από κοινή της έξοδο με τον κατηγορούμενο.

Όπως εξηγεί η νεαρή στην Mirror, κάποιοι προσωπικοί λόγοι την ανάγκασαν να αναβάλλει το ραντεβού και να ζητήσει από τον φερόμενο ως δολοφόνο της 22χρονης να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα. Αυτό το τυχαίο γεγονός μπορεί και να της έσωσε τη ζωή.

«Είμαι πολύ ταραγμένη. Προφανώς έχω κάποιο φύλακα άγγελο που με προστάτεψε. Όταν μιλούσαμε στα μηνύματα έδειχνε τελείως φυσιολογικός. Το μόνο πράγμα που που φάνηκε παράξενο πάνω του, ήταν το γεγονός ότι μου ζήτησε να του στείλω φωτογραφίες των ποδιών μου με ψηλοτάκουνα παπούτσια», αναφέρει η κοπέλα.

Ο 26χρονος, που κατάγεται από την Αυστραλία αλλά ζούσε στο Ώκλαντ τα τελευταία χρόνια, έδειχνε ενθουσιασμένος μαζί της. Μάλιστα, της είχε αναφέρει ότι, αν τελικά τα έβρισκαν, θα μπορούσαν να μετακομίσουν μαζί στην Αυστραλία και να συγκατοικήσουν.

Το τελευταίο μήνυμα που έλαβε η κοπέλα από τον 26χρονο ήταν την περασμένη Τρίτη. Στη συνέχεια ο ίδιος έκοψε την επικοινωνία μαζί της, υποψιαζόμενος ίσως ότι στενεύει ο κλοιός των Αρχών για τον εντοπισμό του.



Πρώην συγκάτοικος του δράστη: Ήταν ψεύτης και ανατριχιαστικός

Μία ακόμα αποκαλυπτική μαρτυρία για τον χαρακτήρα του συλληφθέντα δίνει μία πρώην συγκάτοικός του, που τον χαρακτηρίζει «ψεύτη» και «ανατριχιαστικό».

Ο 26χρονος συγκατοίκησε για μερικές εβδομάδες σε ένα διαμέρισμα στο Ώκλαντ με τρεις φοιτήτριες δημοσιογραφίας, ωστόσο οι νεαρές κοπέλες σύντομα του ζήτησαν να φύγει επειδή τις έκανε να αισθάνονται άβολα.

Μία από αυτές τις κοπέλες, που σήμερα ζει στο Λονδίνο, μίλησε στην Daily Mail υπό καθεστώς ανωνυμίας. «Αισθάνθηκα άρρωστη όταν έμαθα τι συνέβη. Τον θυμήθηκα κατευθείαν από την εποχή που συγκατοικούσαμε στο Ώκλαντ το 2016. Ήταν φαντασιόπληκτος και ψεύτης. Αισθανόμασταν όλες πολύ δυσάρεστα που έμενε σπίτι μας», αναφέρει η νεαρή.

Όπως εξηγεί, ο 26χρονος ισχυριζόταν ότι οι γονείς του έχουν τεράστια περιουσία στην Αυστραλία, και ότι ο ίδιος διαπραγματευόταν την αγορά ενός εστιατορίου στο Ώκλαντ. Ωστόσο οι κοπέλες σύντομα ανακάλυψαν ότι τους έλεγε ψέματα. Έπίσης, η πρώην συγκάτοικος του Kempson περιγράφει «πώς άλλαζε ολόκληρη η προσώπικότητά του, ακόμα και η φυσιογνωμία του, όταν έπινε». «Φούσκωνε το στήθος του, κορδωνόταν και άλλαζε η φωνή του», εξηγεί η νεαρή, συμπληρώνοντας πάντως ότι ποτέ δεν ρίχτηκε ή επιτέθηκε ούτε στην ίδια ούτε στις συγκατοίκους της.

Αφού του ζήτησαν να φύγει από το διαμέρισμα επειδή η συγκατοίκηση δεν πήγαινε καλά, ο 26χρονος είπε στις κοπέλες ότι «έτσι κι αλλιώς πέθανε η μητέρα του και έπρεπε να επιστρέψει στην Αυστραλία». «Αργότερα μάθαμε ότι η μητέρα του ζούσε και ότι ο ίδιος παρέμενε στην πόλη», λέει στην Daily Mail η πρώην συγκάτοικος του 26χρονου, ο οποίος έφυγε τελικά από το διαμέρισμα χωρίς να πληρώσει το τελευταίο νοίκι που χρωστούσε.



Το διαδικτυακό «κοπλιμέντο» στο θύμα του

O 26χρονος Jesse Kempson εμφανίστηκε εχθές στο δικαστήριο του Ώκλαντ, για την πρώτη μέρα της δίκης που αναμένεται να απασχολήσει εκτενώς τα διεθνή ΜΜΕ.

Με σκυφτό το κεφάλι, άκουσε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάτω από το βλέμμα των συγγενών της άτυχης κοπέλας που είχε εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο της στο Ώκλαντ από την 1η Δεκεμβρίου, για να βρεθεί τελικά νεκρή την περασμένη Κυριακή.

Μιλώντας στην Daily Mail, η γιαγιά του κατηγορουμένου τον περιέγραψε ως «έναν πολύ μπερδεμένο νεαρό άνδρα».

Σύμφωνα με τα νεοζηλανδικά ΜΜΕ, ο 26χρονος γνώρισε το θύμα του μέσω του γνωστού dating app Tinder και μετά έκαναν ο ένας τον άλλον φίλο στα social media.

Μάλιστα, λίγες ώρες πριν από την κοινή τους έξοδο το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου (την τελευταία φορά που εθεάθη η Millane ζωντανή) ο 26χρονος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του σχολιάζοντας μια φωτογραφία της νεαρής κοπέλας στο Facebook, και χαρακτηρίζοντάς την «πανέμορφη και ακτινοβόλα».

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x