Επικαιρότητα

Νέες αποκαλύψεις για τον fake Τομ Χάνκς:Το μαϊμού διαβατήριο, η εταιρεία-φάντασμα και το chat στο FB

Την υπόθεση χειρίζεται το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ η άμεση εμπλεκόμενη Άντα Ηλιοπούλου ισχυρίζεται ότι στις έρευνες έχει εμπλακεί μέχρι και το FBI

Μεγαλώνει το μυστήριο γύρω από την απίστευτη υπόθεση με την υποτιθέμενη εμφάνιση του διάσημου ηθοποιού Τομ Χανκς σε εκδήλωση του νεοσύστατου Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Μια εκδήλωση με μεγάλες χορηγίες και καλεσμένους ονόματα «δυνατά» απο τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο για να τιμήσουν τον ηθοποιό, ο οποίος κατά τους ισχυρισμούς του επιτήδειου που τον υποδύθηκε, θα ανακοίνωνε την λειτουργία ιδρύματος με σκοπό την παροχή οικονομικής βοήθειας στους συγγενείς των θυμάτων απο την καταστροφική φωτιά στο Μάτι.

Την υπόθεση χειρίζεται το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ η άμεση εμπλεκόμενη Άντα Ηλιοπούλου, η γυναίκα που υποτίθεται πως θα έφερνε τον Τομ Χάνκς στην Ελλάδα, ισχυρίζεται ότι στις έρευνες έχει εμπλακεί μέχρι και το FBI.

Ορκίζεται δε ότι τόσο η ίδια, όσο και το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας που εκπροσωπεί ως πρέσβειρα στο τομέα της μόδας, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από χορηγίες, ούτε έχουν πουλήσει προσκλήσεις στο όνομα του Τομ Χάνκς και πως τα χρήματα που απέσπασε ο «μαϊμού» Τομ, είναι δικά της, των συγγενών της και ενός φιλικού της προσώπου.

«Εμείς βάλαμε 30.000 ευρώ και 10.000 ευρώ μια φίλη μας», λέει χαρακτηριστικά στο protothema.

Έχει όμως ενδιαφέρον να εξετάσουμε ένα προς ένα τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η pr manager έπεσε θύμα μιας καλοστημένης κομπίνας, από άγνωστα πρόσωπα που εκμεταλλεύτηκαν τον άκρατο ενθουσιασμό της κι ενδεχομένως την αφέλειά της, όταν μια μέρα διαπίστωσε πως της είχε σταλεί αίτημα φιλίας στον λογαριασμό της στο facebook, απο κάποιον χρήστη με το όνομα Τομ Χανκς και την φάτσα του ηθοποιού στην φωτογραφία προφίλ του!

Τότε οι δυο τους ξεκίνησαν να συνομιλούν...

Αντα Ηλιοπούλου: Συνεχώς δουλεύετε. Σας θαυμάζω τόσο πολύ. Είστε μοναδικός.

Τομ Χάνκς: Εχω ένα σπίτι στην Πάτμο και η σύζυγος μου σχεδιάζει να ασχοληθεί με αυτό μαζί με τον Ιωάννη Σκεμπέ (σ.σ. Είναι ο πρόεδρος τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Πάτμου) Ευχαριστώ πολύ, τα πάντα γίνονται υπό την αιγίδα του ιδρύματος μου.

Άντα Ηλιοπούλου: Αλήθεια. Πολύ ενδιαφέρον. Πείτε περισσότερα πράγματα για σας.

Και κάπως έτσι, συζήτηση με τη συζήτηση, ο fake Τομ Χανκς γοήτευσε την Ελληνίδα pr manager, η οποία μάλιστα ισχυρίζεται όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, ότι τον είδε μπροστά της όταν πάτησε το κουμπί της βιντεοκλήσης για να σιγουρευτεί ότι πράγματι μιλούσε με τον ίδιο.

inner

Το διαβατήριο

Κι όταν τα μέλη του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν πράγματι συνομιλούσε με τον αληθινό Τομ Χάνκς, εκείνη έσπευσε να τους καθησυχάσει, ούσα βεβαία ότι μίλησε μαζί του.

Ο ενθουσιασμός της ότι κατάφερε και επικοινώνησε «ζωντανά» με τον φιλέλληνα αστέρα του Χόλιγουντ ήταν τόσο μεγάλος, που δεν έδωσε σημασία στο διαβατήριο που της έστειλε ως αποδεικτικό και στο οποίο φαίνεται πως η υπογραφή που φέρει το έγγραφο δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα υδατογράφημα της υπογραφής του ηθοποιού, κάτι που της επισήμαναν απο την αρχή οι άνθρωποι του Ινστιτούτου, όμως εκείνη συνέχισε να επιμένει ότι τον είδε στην βιντεοκλήση και πως οι επαφές για να τον φέρει στην Ελλάδα προχωρούσαν κανονικά.

inner

Η εταιρία «φάντασμα»

Όλες οι διαδικασίες για να συμφωνήσει ο ηθοποιός να έρθει στην Ελλάδα θα περνούσαν μέσα από μια εταιρία με την επωνυμία «Tom Hanks Management», όπως την ενημέρωσε σχετικά το πρόσωπο που υποδυόταν στο facebook τον Τομ Χανκς.

Πρώτη προτεραιότητα της κυρίας Ηλιοπούλου, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που έστειλε η ίδια στο protothema, ήταν η δωρεά 10.000 δολαρίων με μετατροπή σε ευρώ και κατάθεση σε ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό του υποτιθέμενου ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, της ζητούσε να βάλει τα χρήματα σε ένα λογαριασμό της Alpha Bank που αντιστοιχεί στο όνομα Onyechere Anayo Mohamed.

inner

Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό ήταν μέρος της προκαταβολής που απαιτούνταν για να κλείσει το deal με τον fake Τομ Χανκς. Όμως όπως βλέπετε στο σχετικό έγγραφο, δεν αναγράφονται πουθενά τα στοιχεία της εταιρείας, η διεύθυνση των γραφείων της, ούτε ένα email για επικοινωνία δεν υπάρχει.

Παρ’ όλα αυτά η Ελληνίδα pr manager πήρε το ρίσκο και έβαλε 10.000 ευρώ στο συγκεκριμένο λογαριασμό, στέλνοντας στον απατεώνα και το αποδεικτικό της συναλλαγής για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τον ερχομό του σπουδαίου Τομ Χάνκς.

inner

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x