Επικαιρότητα

Νέες κατολισθήσεις στο Πλωμάρι -«Να ασχοληθεί σοβαρά το κράτος πριν να θρηνήσουμε θύματα»

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών προκάλεσαν νέες κατολισθήσεις βράχων στην περιοχή του Πλωμαρίου.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών προκάλεσαν νέες κατολισθήσεις βράχων στην περιοχή του Πλωμαρίου.

Ιδιαίτερα στο οδικό δίκτυο Πλωμαρίου- Μελίντας, όπου από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου είχαν αποκολληθεί πολλοί βράχοι, οι νέες κατολισθήσεις προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα και ο δρόμος έκλεισε.

Υπενθυμίζεται ότι κατολίσθηση είχε προκληθεί στο Πλωμάρι και στα τέλη Νοεμβρίου, όταν τεράστιοι βράχοι έπεσαν σε σπίτια και σε στάνες και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση.

«Μετά το μεγάλο σεισμό του Ιουνίου του 2017 ειπώθηκε από τους γεωλόγους που επισκέφτηκαν την περιοχή ότι το Πλωμάρι θα το απασχολούσε έντονα το φαινόμενο των κατολισθήσεων. Πριν ένα μήνα ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα από την κατάπτωση βράχων που προξένησε καταστροφές σε πολλές κατοικίες. Την Παρασκευή είχαμε μια έντονη κατολίσθηση στην συνοικία Άγιος Ιωάννης. Σήμερα η έντονη βροχόπτωση προξένησε την κατάπτωση βράχων σε όλο το δρόμο Πλωμαρίου-Μελίντας με αποτέλεσμα αυτός να κλείσει», δήλωσε στην ιστοσελίδα lesvosnews.

«Θεωρώ ότι το κράτος πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με το Πλωμάρι πριν θρηνήσουμε θύματα», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x