Επικαιρότητα

Νεοϋρκέζος κρατούσε παράνομα καρχαρίες στην πισίνα του για να τους πουλάει!

Ο άνδρας κατηγορείται πως κατείχε εφτά σταχτοκαρχαρίες, ένα προστατευόμενο είδος από τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης και σκόπευε να τους πουλήσει.

Συνελήφθη ένας νεοϋορκέζος κατηγορούμενος από τις Αρχές ότι κρατούσε προστατευόμενους καρχαρίες στην υπόγεια πισίνα του σπιτιού του, για να τους πουλήσει.

Σύμφωνα με τη γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης ο 38χρονος Τζόσουα Σεγκουίν κατηγορήθηκε την Τρίτη για παράνομο εμπόριο ψαριών, οστρακοειδών, μαλακοστράκων και άγριων ζώων.

Κατηγορείται πως κατείχε εφτά σταχτοκαρχαρίες, ένα προστατευόμενο είδος από τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης και σκόπευε να τους πουλήσει.

Ο άνδρας αρχικά εντοπίστηκε τον Ιούλιο του 2017 όταν οι αρχές βρήκαν πέντε νεκρούς καρχαρίες στην καρότσα του φορτηγού του.

Τότε ο ίδιος παραδέχτηκε σύμφωνα με τους αστυνομικούς ότι μετέφερε τα ψάρια στη Νέα Υόρκη για να τα πουλήσει.

Όταν οι αρχές έψαξαν στο σπίτι του Τζόσουα Σεγκέιν, βρήκαν τρεις ακόμα νεκρούς καρχαρίες δύο διαφορετικών ειδών, ενός Leopard και ενός Hammerhead καθώς και το ρύγχος ενός πριονόψαρου, το οποίο θεωρείται προστατευόμενο είδος.


Όπως αποκαλύφθηκε ο Τζόσουα πωλούσε τα ψάρια στην ιστοσελίδα MonsterFishKeepers.com. Η παράνομη αγορά ενός σταχτοκαρχαρία μπορεί να φτάσει τα 11.500 δολάρια.

Τα θηλυκά έχουν μήκος 2 με 2,8 μέτρα και τα αρσενικά μέχρι περίπου 1,8 μέτρα, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει ως και 90 κιλά.

Δύο χρόνια μετά την έρευνα απαγγέλθηκαν κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον άνδρα οι πράξεις του οποίου ήταν τόσο παράνομες όσο και ανήθικες.

Οι ζωντανοί καρχαρίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Long Island Aquarium και στη συνέχεια στο New York Aquarium.

Η δίκη του Σεγκέιν η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη αναβλήθηκε και θα γίνει τελικά στις 16 Απριλίου.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x