Επικαιρότητα

«Ντελιβεράδες» Θεσσαλονίκης: Εργοδότης ζητά 200.000 ευρώ από διανομείς που... απέλυσε!

Σε μια βαρυσήμαντη, όσο και κωμικοτραγική, καταγγελία προχώρησε η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Το σωματείο των «ντελιβεράδων» της συμπρωτεύουσας υποστηρίζει ότι γνωστό εστιατόριο της πόλης ζητά, μέσω αγωγής που υπέβαλε, το ποσό των 200.000 ευρώ από διανομείς που... απέλυσε!

Στο κείμενο της καταγγελίας οι η επιτροπή αγώνα των διανομέων υπενθυμίζει αρχικά την άγρια επίθεση που δέχθηκε συνάδελφός τους, από πρώην εργοδότη του, την περασμένη εβδομάδα, καθώς και τους δέκα ντελιβεράδες που έχουν χάσει τις ζωές τους, εν ώρα εργασίας, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Στη συνέχεια αναφέρεται στην εν λόγω επιχείρηση η οποία, όπως τονίζει η Επιτροπή, «ζητά 200.000€ από 4 διανομείς, με αγωγή που κατέθεσε στις 10/12» με τους δυο εξ αυτών να είναι μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού. «Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες, το Σωματείο και τον συνδικαλισμό» αναφέρουν στη συνέχεια, ενώ προσθέτουν ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης συνηθίζει να ζητά «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων».



«Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία όσων εργοδοτών παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία. Ως διανομείς έχουμε βροντοφωνάξει όλο το προηγούμενο διάστημα και καλούμε όλους τους διανομείς και συνολικά τους εργαζόμενους της χώρας μέσα από τους αγώνες μας και τη συλλογική δράση να δώσουμε ένα τέλος στη μνημονιακή βαρβαρότητα» τονίζει, καταλήγοντας, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x