Επικαιρότητα

Ο «βομβιστικός βίος» της οργάνωσης που υποψιάζεται η Αστυνομία για τον ΣΚΑΪ

Αξιοσημείωτες ομοιότητες με προγενέστερη δράση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» βλέπει η Αστυνομία.

Στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» στρέφονται πρωτίστως οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα Καθημερινή, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι Αρχές αποφεύγουν τα οριστικά συμπεράσματα προτού δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

Άλλα ενδεχόμενα που δεν έχουν αποκλειστεί είναι η επίθεση να εκτελέστηκε από άτομα που συνδέονται με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ή τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Η ΟΛΑ βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών λόγω του περιεχομένου του εκρηκτικού μηχανισμού και της ομοιότητας με παλαιότερες επιθέσεις που αποδίδονται στην οργάνωση.

Η βόμβα εκτιμάται πως περιείχε μείγμα εκρηκτικών υλών που θυμίζει τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξουδετερώθηκε έξω από την κατοικία του αντεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου τον Νοέμβριο.

Ο εν λόγω μηχανισμός βρίσκεται αυτούσιος στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας και ενδεχομένως μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών.

Επίσης η τακτική που ακολούθησαν οι βομβιστές θυμίζει την απόπειρα επίθεσης έξω από το υπουργείο Εργασίας, πριν δύο χρόνια, όταν η βόμβα είχε αφεθεί προσδεδεμένη στα κάγκελα κοντά στο κτήριο. Ο μηχανισμός που εξερράγη στο Νέο Φάληρο ήταν δεμένος στο κιγκλίδωμα το δρόμου.

Πέραν αυτών η όλη συμπεριφορά των δραστών παραπέμπει στα βομβιστικά χτυπήματα στο Εφετείο Αθηνών το 2017, στον ΣΕΒ το 2015, και στα γραφεία της Eurobank πέρυσι.

Οι Αρχές αποσαφηνίζουν πάντως ότι δεν μπορούν να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα έως ότου εκδοθεί προκήρυξη, κάτι που εικάζεται ότι θα γίνει τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x