Αλλαγή σκυτάλης αναμένεται να γίνει την προσεχή εβδομάδα και σε κομβικά πόστα του Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα στις θέσεις του Γενικού και Ειδικού Γραμματέα της Βουλής, οι οποίοι παραδοσιακά έχουν στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της Βουλής και από κοινού επιλαμβάνονται όλων των κρίσιμων κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής τον Κώστα Αθανασίου πρόκειται να αντικαταστήσει ο Γιώργος Μυλωνάκης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης του. Ο κ. Μυλωνάκης είναι στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης και μέλος του κύριου διδακτικού προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, ενώ έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ειδικός σύμβουλος Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τον Ειδικό Γραμματέα της Βουλής, Κώστα Βασιλάκη, αναμένεται να αντικαταστήσει ο Βασίλης Μπαγιώκος. Ο κ. Μπαγιώκος είναι στέλεχος της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και πρώην προϊστάμενος της διεύθυνσης επιστημονικής εποπτείας της Βουλής.

Αμφότεροι θα αναλάβουν καθήκοντα από την Τετάρτη και μετά λόγω της ταχύτητας των διαδικασιών που πρέπει να προχωρήσουν για τη συγκρότηση των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής, ώστε να καταστεί εφικτή η έναρξη του νομοθετικού έργου από την επόμενη Τετάρτη. Έως τότε σύμφωνα με τον νέο Πρόεδρο της Βουλής, κανονικά στις θέσεις τους θα παραμείνουν ο υφιστάμενος Γενικός και Ειδικός Γραμματέας του Κοινοβουλίου Κώστας Αθανασίου και Κώστας Βασιλάκης.

Πηγή: Skai.gr