Επικαιρότητα

Ο ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησε τη ΝΔ μέσα στη Βουλή! - Ολοι εναντίον Κασιδιάρη

Μπορεί η συμφωνία των Πρεσπών να έχει προκαλέσει στο υπερθετικό βαθμό τη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, όμως υπήρξε μία στιγμή στη σημερινή συνεδρίαση, σπάνια για τα τέσσερα τελευταία χρόνια

Ήταν η στιγμή που ο Νίκος Δένδιας σηκώθηκε όρθιος για να κατακεραυνώσει την Χρυσή Αυγή και να δηλώσει ότι αρνείται να τοποθετηθεί επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας που διατύπωσε ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης.

Ήταν ίσως η πρώτη φορά που τον κ. Δένδια εκτός από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκρότησαν με ένταση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που έχει ως σύμβολό του τον αγκυλωτό σταυρό», ήταν τα λόγια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αμέσως από τον ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής για να δηλώσει ότι προσυπογράφει απολύτως την τοποθέτηση του Νίκου Δένδια και ότι στέλνει έτσι ένα μήνυμα ενότητας του κοινοβουλίου απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

«Όλες αυτές οι τερατολογίες που ακούστηκαν από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής μένουν ως μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου και σε αυτούς που επέτρεψαν να είναι σήμερα εδώ και να μιλάνε οι προδότες της Δημοκρατίας, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι προδότες του έθνους, για το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία».

Την τοποθέτηση του κ. Κοντονή χειροκρότησε ο Νίκος Δένδιας και πολλοί βουλευτές της ΝΔ. Και είναι ίσως η πρώτη φορά που τα δύο κόμματα χειροκροτούν από κοινού τις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών τους εκπροσώπων οι οποίες ήταν είναι ταυτόσημες και το ίδιο σκληρές απέναντι στην Χρυσή Αυγή.

Χαρακτηριστικό δε του κλίματος που επικράτησε είναι το γεγονός ότι λίγο αργότερα στους διαδρόμους του κοινοβουλίου ο κ. Δένδιας δέχτηκε από πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συγχαρητήρια για τη στάση που κράτησε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην Χρυσή Αυγή.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x