Επικαιρότητα

Οι δεσμεύσεις της Ελλάδας στο τραπέζι Σταϊκούρα - Ρέγκλινγκ

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, θα έχει συνάντηση και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αύριο θα μιλήσει στο συνέδριο του Economist που διεξάγεται στην χώρα μας.

Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα και οι προτεραιότητας της νέας κυβέρνησης βρέθηκαν το επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η νέα κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θέλει να επαναναδιαπραγματευτεί τον στόχο για ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη ηγεσία, αφότου κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της.

Ο κ. Ρέγκλινγκ αποχώρησε χωρίς δηλώσεις. Στο πρώτο Eurogroup μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου χαρακτήρισε τον εν λόγω στόχο «ακρογωνιαίο λίθο» του προγράμματος και προϋπόθεση για την βιωσιμότητα του χρέους.

Επί τάπητος βρέθηκαν επίσης η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Οι δύο άνδρες Οι κ.κ. Σταϊκούρας και Regling συμφώνησαν να συνεχίσουν μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της Ελλάδας και των πολιτών της και να εντείνουν την προσπάθεια για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x