Επικαιρότητα

Όλα για όλα στην τελική ευθεία για την κάλπη της Κυριακής

Οι τελευταίες κινήσεις πριν από την κάλπη και ο φόβος του λάθους. Οι πολιτικοί αρχηγοί κορυφώνουν τον προεκλογικό τους αγώνα

Με ιδιαιτέρως προσεκτικές και μετρημένες κινήσεις που τα επικοινωνιακά λάθη δεν συγχωρούνται καθώς απομένουν 72 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι πολιτικοί αρχηγοί κορυφώνουν τον προεκλογικό τους αγώνα θέτοντας τα διλήμματα των εκλογών.

Οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, εξακολουθούν να δίνουν σημαντικό προβάδισμα στη ΝΔ, κάτι που αμφισβητεί ανοικτά ο Αλέξης Τσίπρας. Στην Πειραιώς δηλώνουν βέβαιοι για την επικράτηση του κόμματος το βράδυ της Κυριακής, όμως αποφεύγουν μιλήσουν για την διαφορά που θα έχουν μεταξύ τους τα δύο κόμματα. Πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η μάχη του «μπαλκονιού» με τους δύο μονομάχους να επιχειρούν να πολώσουν το κλίμα προκειμένου να συρρικνώσουν τα άλλα κόμματα και να αυξήσουν τη διαφορά τους.

Ενισχύονται τα ποσοστά του δικομματισμού
Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται δημοσκοπικά καθώς τα ποσοστά του δικομματισμού ενισχύονται σημαντικά. Σύμφωνα με την μέτρηση της «Metron Analysis» για τον Alpha η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν συνολικά το 53,4%, η δημοσκόπηση της Alco για το Open αποτυπώνει την ίδια εικόνα με τα δύο κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά να συγκεντρώνουν το 53,5% ενώ και η δημοσκόπηση της ΚAΠΑ Research για το Εθνος τους δίνει 52,2%. Δεν αποκλείεται όσο θα πλησιάζει η ημέρα των εκλογών τα ποσοστά να αυξηθούν ακόμη περισσότερο θυμίζοντας παλαιότερες εποχές. Αξίζει να σημειωθεί πως στις προηγούμενες ευρωεκλογές το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ήταν χαμηλότερα κατά 10 μονάδες φτάνοντας συνολικά το 44,9%.

Στο στόχαστρο οι νέοι και οι αναποφάσιστοι
Τα διλήμματα των πολιτικών αρχηγών πέφτουν βροχή τα τελευταία 24ωρα και στοχεύουν κυρίως στους νέους και τους αναποφάσιστους. Δύο σημαντικές κατηγορίες που μπορεί να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. «Τώρα μιλά ο λαός», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και προέτρεψε παράλληλα τους νέους και τις νέες, που «είναι αυτοί που έκριναν το αποτέλεσμα του '15", να συμμετέχουν στις κάλπες».

Αρκετές ήταν και οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στο Περιστέρι. «Πρώτα από όλα οι νέοι, ειδικά τα παιδιά τα οποία θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές. Τους ζητώ, καταρχάς, να πάνε να ψηφίσουν, να μην γίνουν θεατές σε ένα έργο που -πρωτίστως- αφορά αυτούς. Να πάρουν θέση, να στείλουν το δικό τους μήνυμα.» Ωστόσο τόσο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα μηνύματα που έστειλαν προς την νεολαία, τόνισαν τον κίνδυνο που υπάρχει από την προσέλκυση που γίνεται στα παιδιά που τελειώνουν το σχολείο από την Χρυσή Αυγή.

Στην Κρήτη ο Τσίπρας – στην Βόρεια Ελλάδα ο Μητσοτάκης
Προτελευταίος σταθμός του προεκλογικού αγώνα του Αλέξη Τσίπρα, πριν από την κεντρική του ομιλία στην Αθήνα, θα είναι το Ηράκλειο Κρήτης. Ο πρωθυπουργός που είχε περάσει τις διακοπές του Πάσχα στο νησί έχοντας δίπλα του τον Παύλο Πολάκη, επιστρέφει στην Κρήτη έχοντας περάσει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι. Ένα έργο που επί πολλά χρόνια αρκετές κυβερνήσεις το είχαν εξαγγείλει αλλά δεν είχε προχωρήσει. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τους πολίτες ψήφο εμπιστοσύνης για μέτρα ελάφρυνσης. «Θα αφήσουμε να κυβερνούν οι μαριονέτες για λογαριασμό κάποιων ολίγων. Ή θα κυβερνούν οι πολλοί» θα είναι από τα διλλήματα που θα θέσει ο πρωθυπουργός το βράδυ στην ομιλία του.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύει στη Μακεδονία ανεβάζοντας τους τόνους για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί την Έδεσσα ενώ στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Φλώρινα και θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στις 8 το βράδυ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να χαρακτηρίσει εθνικά επιζήμια την συμφωνία της κυβέρνησης με την γειτονική χώρα και θα δεσμευτεί πως θα βάλει «βέτο» στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. Παράλληλα θα θέσει τα δικά του εκλογικά διλλήματα «Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη Νέα Δημοκρατία του αύριο. Ή με την αλήθεια ή με το ψέμα. Ή με την ανάπτυξη ή με τη λιτότητα. Ή με τη μεγάλη αλλαγή ή με τα αδιέξοδα. Αποφασίζουμε με καρδιά και με μυαλό». Την Παρασκευή τελευταία ημέρα της προεκλογικής Περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x