Επικαιρότητα

Ολονύχτιο θρίλερ στο Eurogroup – Δεν φαίνεται «λευκός καπνός»

Για τις 11 πμ μετατέθηκε η συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της μαραθώνιας συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, αν και μοιάζει δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία.

Χωρίς «λευκό καπνό» το Eurogroup ενώ η προοπτική μιας συμφωνίας για την στήριξη της ευρωζώνης μοιάζει  όλο και πιο δύσκολη.

Η μαραθώνια τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είχε τελειώσει έως τις 7 ώρα Ελλάδος.

Λόγω των έντονων διαφωνιών, η συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα της Τρίτης διεκόπη γύρω στις 9 το βράδυ και συνεχίστηκε ξανά λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Για τις 11 μετατέθηκε η συνέντευξη Τύπου για τα όποια αποτελέσματα του Eurogroup.

Οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ζητούν την έκδοση ευρωομολόγου χωρίς δανειακές συμβάσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις σενάριο το οποίο απορρίπτει ο Βορράς, κυρίως η Γερμανία και η Ολλανδία.

Εν τω μεταξύ, ελήφθη η απόφαση για αναβολή της ανακοίνωσης των συστάσεων της Κομισιόν για τη συντεταγμένη έξοδο από την περίοδο της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, αιτία για αυτήν την αναβολή ήταν η σθεναρή αντίδραση της Ιταλία, Ισπανίας και Γαλλίας, οι οποίες υποστήριξαν ότι οι ευρωπαϊκές Αρχές δεν είχαν διαβουλευτεί μαζί τους.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x