Επικαιρότητα

Παπακώστα στον ΣΚΑΪ: Για εμάς δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια

Στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ και τη Νίκη Λυμπεράκη μίλησε το βράδυ της Τετάρτης η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία, για μία ακόμη φορά, είπε πως "για εμάς δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια".

Στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ, και τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη μίλησε το βράδυ της Τετάρτης η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία για μία ακόμη φορά, δεν αναγνώρισε ως άβατο την περιοχή των Εξαρχείων.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, επέμεινε στο «ίδιο τροπάριο», σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων, αποφεύγοντας σε αρκετά σημεία της συνέντευξης να δώσει σαφείς απαντήσεις για το φλέγον θέμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα. Παπακώστα είπε ότι «στα Εξάρχεια πήγα πρόσφατα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Εάν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση, η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτη της Αθήνας. Πολεοδομικά υπάρχουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» είπε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα», πρόσθεσε η κα. Παπακώστα.

«Ο πολιτικός σχεδιασμός της χώρας τις δεκαετίες που προηγήθηκαν, μέχρι και σήμερα, ήταν σε μία κατεύθυνση, απλώς ‘να λύσουμε τα ζητήματα και μόνο με καταστολή και αστυνόμευση’», πρόσθεσε προκαλώντας αντιδράσεις από το πάνελ της εκπομπής.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, αν ένας πολίτης χρειαστεί να προσεγγίσει ένα περιπολικό για οποιονδήποτε λόγο, στην περιοχή των Εξαρχείων, θα πάει το περιπολικό εκεί; Η κα Παπακώστα απάντησε ότι «βεβαίως οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Α.Τ της περιοχής των Εξαρχείων».

Συνεχίζοντας το δικό της τροπάριο, περιέγραψε την περιοχή ως ένα μέρος διανόησης και τέχνης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για εμένα (τα Εξάρχεια) είναι μία γειτονιά στην οποία έχω πολλούς φίλους, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένας κόσμος εκεί που πάλλεται στο να προσφέρει πολιτιστικό έργο. Να παράγει για τη χώρα πολιτισμό».

Στην ερώτηση για το αν μπορεί να πάει στα Εξάρχεια για έναν καφέ, η κα. Παπακώστα απάντησε: «Εγώ πηγαίνω και πίνω καφέ, όταν έχω χρόνο, παντού. Στα Εξάρχεια έχω παρακολουθήσει θέατρο πρόσφατα και έχω πιει καφέ πρόσφατα. Προσωπικά κυκλοφορώ στα Εξάρχεια, χωρίς να οπλοφορώ».

Στην ερώτηση για το αν είναι αποτελεσματική η αστυνόμευση στα Εξάρχεια, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Κάθε μέρα θα επιχειρούμε με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Και οι άνθρωποι του πολιτισμού που ζουν εκεί, και οι κάτοικοι που είναι εκεί, και η ίδια η γειτονιά, θέλω να αισθάνονται ασφαλείς. Κάθε μέρα προσπαθούμε για αυτό».

Στην ερώτηση ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα θέλαμε να είναι Μονμάρτρης αλλά δεν είναι», η κ. Παπακώστα είπε: «Ο κάθε πολιτικός έχει το δικό του όραμα. Εμένα το δικό μου όραμα είναι να έχουν οι πολίτες τη γειτονιά τους έτσι όπως την οραματίζονται και για να συμβεί αυτό δεν μπορούμε να συνεχίζουμε σε αυτό το μοτίβο. Αυτό δεν λύνεται μόνο με την αστυνόμευση».

Τόνισε πως πρέπει όλοι μαζί να υλοποιήσουμε το όραμα και να δώσουμε στην γειτονιά των Εξαρχείων τη θέση που της αξίζει, ως Μονμάρτρη των Αθηνών.

Δένδιας: Το 2013 υπήρξε σχεδιασμός για αστυνομική επέμβαση στα Εξάρχεια

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βρέθηκε στο πάνελ της εκπομπής «Ρουά Ματ». Σχολιάζοντας τα όσα είπε η Κατερίνα Παπακώστα νωρίτερα στην εκπομπή, ο κ. Δένδιας, ο οποίος υπήρξε υπουργός Δημοσίας Τάξεως στην κυβέρνηση Σαμαρά, είπε: «Σέβομαι τον εαυτό μου και τους συνομιλητές μου, δεν έχει έννοια να πω οτιδήποτε. Πάμε παρακάτω».

Ο κ. Δένδιας αποκάλυψε ότι υπήρξε σχεδιασμός, το καλοκαίρι του 2013, επειδή τότε λείπει ο περισσότερος κόσμος από την Αθήνα, «να υπάρξει σημαντική επιχείρηση μέσα στα Εξάρχεια», προσθέτοντας πως θα γινόταν «πλήρης αποκατάσταση στη περιοχή». Ωστόσο, ο λόγος που δεν έγινε ήταν η ΕΡΤ, καθώς οι διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ έπρεπε να φυλάνε τα κτίρια της κρατικής τηλεόραση που είχε κλείσει, είπε ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x