Επικαιρότητα

Παπαθεοδώρου: Πρωτοφανής κατασπατάληση κοινοτικών πόρων στο προσφυγικό

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογραμμίζει ότι στη χώρα μας πληθαίνουν οι καταγγελίες που καταγράφονται για κατασπατάληση αυτών των πόρων.

Πρωτοφανή κατασπατάληση των κοινοτικών πόρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στη χώρα μας, καταγγέλλει μέσω ερώτησής του προς τους συναρμόδιους υπουργούς, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αδράνεια» και ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις για τη διαχείριση των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα από την Ε.Ε., ενώ στη Μόρια κι άλλους προσφυγικούς καταυλισμούς επικρατούν «άθλιες και απάνθρωπες» συνθήκες.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογραμμίζει ότι βάσει του συνόλου των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αντιστοιχούν περίπου 23.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα στην Ελλάδα και 1.000 ανά πρόσφυγα στην Τουρκία, αλλά στη χώρα μας πληθαίνουν οι καταγγελίες που καταγράφονται για κατασπατάληση αυτών των πόρων.

«Πως είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να αδρανεί ενώπιον της πρωτοφανούς και σκανδαλώδους σπατάλης και ποιες ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα για να κινητοποιήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ελέγχου;», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Ο ερωτών βουλευτής καλεί τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομίας, Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Υγείας και Εργασίας, να απαντήσουν αναφορικά με το πόσα από τα 1,6 δις. διοχετεύτηκαν απευθείας στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, πόσα διαχειρίστηκε κάθε υπουργείο χωριστά και τι ποσοστό έχει διατεθεί έως σήμερα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά και για ποιες συγκεκριμένες δράσεις.

Ο κ. Παπαθεοδώρου εστιάζει το ενδιαφέρον του και στον έλεγχο της διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων, καλώντας τους υπουργούς να αποσαφηνίσουν με ποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς παρακολουθούν την αξιοποίησή τους και αν έχουν διαπιστώσει παρατυπίες.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x