Επικαιρότητα

Παραμένουν ανοικτές οι πύλες σε 6 σταθμούς του ηλεκτρικού

Eκτιμάται ότι θα κλείσουν το προσεχές διάστημα ενώ ανοικτές παραμένουν οι πύλες και στον Προαστιακό.

Σε έξι σταθμούς της γραμμής 1 παραμένουν ανοικτές οι πύλες για τους επιβάτες, σε αντίθεση με τις γραμμές 2 και 3 του μετρό που όλες οι πύλες έχουν σφραγιστεί. Πρόκειται για τους σταθμούς του ηλεκτρικού σε Πειραιά, Μοναστηράκι, Ομόνοια, Βικτώρια, Κάτω Πατήσια και Ειρήνη, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα κλείσουν το προσεχές διάστημα ενώ ανοικτές παραμένουν οι πύλες και στον Προαστιακό.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει μπει για τα καλά στην ζωή των Αθηναίων, αυξάνοντας σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα έσοδα από τα εισιτήρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα, σε μετρό και ηλεκτρικό εκδίδονται πλέον περισσότερα από 110.000 τεμάχια πολλαπλών εισιτηρίων την ημέρα, από 70.000 τεμάχια που εκδίδονταν πριν το κλείσιμο των πυλών.

Θετικά είναι τα μηνύματα και από τα χερσαία μέσα μεταφοράς καθώς με την εφαρμογή του μέτρου επιβίβασης επιβατών από τη μπροστινή θύρα στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών εμφάνισε αύξηση των επικυρώσεων κατά 200% και αύξηση των εσόδων κατά 30% ανά ημέρα, σε σύγκριση με την περίοδο πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Σε επίπεδα ρεκόρ φτάνει αντίστοιχα ο αριθμός των καρτών, οι οποίες έχουν ξεπεράσει το 1,15 εκατομμύρια. Από αυτές 800.000 είναι προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card και 350.000 ανώνυμες κάρτες.

Η προσωποποιημένη κάρτα συνοδεύεται από σειρά προνομίων, όπως η προμήθεια προϊόντων κομίστρου μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, χωρίς την μετάβαση σε εκδοτήρια ή αυτόματα μηχανήματα (περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: http://www.oasa.gr/news.php?id=funk1581).

Ο ΟΑΣΑ κατευθύνει στις κάρτες και τους δικαιούχους του μειωμένου κομίστρου (μαθητές, φοιτητές, ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και πολύτεκνους). Οι τελευταίοι έχουν περιθώριο ένα δίμηνο για να εκδώσουν την προσωποποιημένη κάρτα καθώς από τη 1 Οκτωβρίου θα πάψουν να ισχύουν σε μορφή χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τα μειωμένα εισητήρια.

Ο Οργανισμός στο πλαίσιο της βελτίωσης των υπηεσιών του, ανακοίνωσε χθες την δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου με πιστωτική κάρτα σε 198 αυτόματα μηχανήματα, στα οποία ο επιβάτης θα μπορεί πλέον να αγοράσει ή και να επαναφορτίσει ηλεκτρονικό εισιτήριο, με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Παράλληλα, διευρύνθηκαν οι δυνατότητες αγοράς-επαναφόρτισης του μεμονωμένου εισιτηρίου των 1,40 ευρώ στα αυτόματα μηχανήματα καθώς η συγκεκριμένη επιλογή εξυπηρετείται και από τα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ.

Παράλληλα διευρύνθηκαν οι δυνατότητες φόρτισης της μηνιαίας κάρτας των 30 ευρώ, καθώς η εν λόγω επιλογή εξυπηρετείται και από τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Όταν εξαντληθεί ο χρόνος των 90 λεπτών πριν την έξοδο από τις πύλες των σταθμών, οι επιβάτες μπορούν πλέον να εξέλθουν από τις πύλες, εφόσον έχουν στην κάρτα τους υπόλοιπο εισιτηρίων ή αποθηκευμένη αξία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, τα εκπτωτικά προϊόντα που αναπτύχθηκαν (10+1, 5+0, διπλό μετ΄ επιστροφής) εμφανίζουν μεγάλη διείσδυση στους επιβάτες. Με τα προϊόντα αυτά, ο επιβάτης κερδίζει έκπτωση από 5 έως 17 λεπτά ανά διαδρομή. Είναι χαρακτηριστικό ότι 5 στα 10 εισιτήρια που πωλούνται είναι 10 + 1.

Παράλληλα, ενισχύονται τα σημεία πώλησης προφορτισμένων εισιτηρίων σε 1.300 (περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ψιλικών κ.ά.), τα οποία διαθέτουν ηλεκτρονικά εισιτήρια ATH.ENA Ticket.

Επίσης, 400 περίπτερα έχουν εφοδιαστεί με συσκευές POS, στα οποία οι επιβάτες μπορούν να προμηθεύονται και να επαναφορτίζουν τους βασικούς τύπους εισιτηρίων.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x