Μποτιλιάρισμα με χιλιάδες αυτοκίνητα στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στις εξόδους, πλοία γεμάτα με επιβάτες προς κάθε προορισμό και το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» να δουλεύει στο... κόκκινο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες. Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την πρωτεύουσα, δράττοντας τη συγκυρία της εξαήμερης «αργίας», λόγω των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, που ακολουθεί.

Η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς, στα ρεύματα εξόδου, ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Παρασκευή και το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Νωρίτερα τη Μεγάλη Πέμπτη, μετ’ εμποδίων πραγματοποιείται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στην έξοδο από Δαφνί έως διυλιστήρια, στην Αθηνών – Λαμίας επίσης στην έξοδο έως Αχαρνών, αλλά και στον Κηφισό στο ύψος των ΚΤΕΛ, ενώ οι δρόμοι που οδηγούσαν στο λιμάνι του Πειραιά ήταν εξίσου μπλοκαρισμένοι.

Πολλοί εκδρομείς χρησιμοποίησαν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ προκειμένου να μετακινηθούν. Η κίνηση στα ΚΤΕΛ ήταν πολύ αυξημένη, καθώς τα λεωφορεία αναχωρούσαν όλα γεμάτα, ενώ προστέθηκαν και έκτακτα δρομολόγια για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.Αυξημένη κίνηση και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας

Ιδιαίτερα αυξημένη παρουσιάζεται από το πρωί η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής με τους ταξιδιώτες να αναχωρούν για τα νησιά της χώρας κατά χιλιάδες. Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές, πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τα ακτοπλοϊκά μέσα για να αποδράσουν τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμενικού, μόνο χθες Μ. Τετάρτη, από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 18 δρομολόγια, όταν πέρυσι είχαν γίνει 16, και αναχώρησαν 18.328 επιβάτες, σε σχέση με τους 14.954 του περασμένου έτους. Συνολικά 3.167 οχήματα αναχώρησαν χθες, όταν πέρυσι ήταν 2.458 αυτοκίνητα.

Από το λιμάνι του Αργοσαρωνικού, τα δρομολόγια ήταν τα ίδια με αυτά του περασμένου έτους, δηλαδή 28, και 4.760 αναχώρησαν φέτος όταν πέρυσι, είχαν αναχωρήσει 4817 επιβάτες. Συνολικά 791 οχήματα αναχώρησαν με τα χθεσινά δρομολόγια, όταν πέρυσι ήταν 781.

Στη Ραφήνα, αν και τα δρομολόγια ήταν μειωμένα σε σχέση με την περσινή χρονιά (εννέα φέτος όταν πέρυσι ήταν 10) χθες αναχώρησαν 4.493 επιβάτες, όταν πέρυσι, την ίδια ημέρα είχαν αναχωρήσει μόλις 2.946. Όσον αφορά τα οχήματα, 1.268 οχήματα έφυγαν χθες, όταν πέρυσι μετακινήθηκαν μόλις 853.

Από το λιμάνι του Λαυρίου, χθες πραγματοποιήθηκαν έξι δρομολόγια με 1349 επιβάτες, όταν πέρυσι είχαν πραγματοποιηθεί πέντε δρομολόγια με 302 επιβάτες πέρυσι. Συνολικά 47 αυτοκίνητα μετακινήθηκαν χθες, όταν πέρυσι είχαν μετακινηθεί 32.

Για αύριο, από τον Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν 19 δρομολόγια, από την Ραφήνα εννέα ενώ από το Λαύριο τουλάχιστον πέντε.

Πηγή: Protothema.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ