Επικαιρότητα

Παυλόπουλος: Nα υπερασπιζόμαστε ενωμένοι τα εθνικά μας θέματα

Αναφερόμενος στη Βόρεια Μακεδονία ο κ Παυλόπουλος τονίζει ευνοούμε την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Την ανάγκη δημιουργίας αρραγούς μετώπου συνευθύνης και συντονισμού των ενεργειών μας για την προαγωγή των συμφερόντων της Πατρίδας, του Λαού και του Έθνους, τονίζει ο ΠτΔ στο μήνυμά του για την Εθνική Εορτή.

Αναφερόμενος στη Βόρεια Μακεδονία ο κ Παυλόπουλος τονίζει ευνοούμε την ευρωπαϊκή της προοπτική. Όμως αυτό προϋποθέτει, εκ μέρους της, τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης των Πρεσπών, με τρόπο που δεν αφήνει ούτε ίχνος αλυτρωτισμού.

Ο κ Παυλόπουλος σημειώνει ότι δεν είμαστε αντίθετοι ούτε με την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, με αυτονόητη προϋπόθεση τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Επομένως, πρόσθεσε ο ΠτΔ, συμπεριφορές όπως αυτές έναντι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, συνιστούν ανυπέρβλητο εμπόδιο για την απρόσκοπτη ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

Για τις Eλληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ Παυλόπουλος σημείωσε ότι επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και ευνοούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Αυτό, όμως, προϋποθέτει εκ μέρους της Τουρκίας ειλικρινή σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, καθώς και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ΑΟΖ, τόνισε πως η Τουρκία οφείλει να σέβεται το Δίκαιο της Θάλασσας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x