Επικαιρότητα

Πικραμμένος: Δεν θα ήθελα υπουργείο, προτιμώ την συνταγματική αναθεώρηση

«Δεν διέπομαι από καμία επιθυμία ρεβασισμού προσωπικά, αλλά με ενδιαφέρει να μάθω ως Έλληνας πολίτης τι συνέβη κι αυτό θα επιδιώξω», είπε για τη Νοβάρτις.

«Δεν θα ήθελα να πάω στο υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν νομίζω ότι θα πάω. Θα ήθελα, γι αυτό νομίζω ότι επιλέχθηκα, όχι απαραίτητα ως υπουργός, να δραστηριοποιηθώ σε τομείς όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος».

Τα παραπάνω επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δετέρας, και ερωτηθείς για το πώς οδηγήθηκε στην απόφαση να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι πρώτον ήταν αποτέλεσμα μίας εσωτερικής και μιας εξωτερικής διεργασίας, λόγω της θητείας του στο Μαξίμου το 2012 και «το δεύτερο ήταν η σχέση μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο είχαμε πολύ καιρό πολλές συζητήσεις. Η σοβαρότητα του ίδιου και του προγράμματος της ΝΔ με έπεισαν να ανακατευτώ».

Νοβάρτις και Δικαιοσύνη
Αναφερόμενος στην υπόθεση Νοβάρτις, όπου είχε εμπλακεί και το όνομά του, πριν μπει η υπόθεση στο αρχείο, επεσήμανε ότι «το θέμα της Novartis είναι θεσμικό θέμα σοβαρό, συμμερίζομαι τις απόψεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, σοβαρότητα και κυρίως θεσμικά. Δεν διέπομαι από καμία επιθυμία ρεβασισμού προσωπικά, αλλά με ενδιαφέρει να μάθω ως Έλληνας πολίτης τι συνέβη κι αυτό θα επιδιώξω. Το γεγονός ότι κατηγορήθηκαν 10 πολιτικά πρόσωπα και παρόλες τις έρευνες που έχουν γίνει δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο, είναι φυσιολογικό να δημιουργεί κάποια ερωτήματα».

Μιλώντας γενικά για τη Δικαιοσύνη, είπε ότι «όλες οι κυβερνήσεις έχουν μία τάση να έρχονται πιο κοντά με τη Δικαιοσύνη και να την κάνουν πιο φιλική, συνήθως για την εξυπηρέτηση των στόχων της. Καμιά φορά όμως τα πράγματα ξεφεύγουν. Πιστεύω ότι ξέφυγε. Δεν θέλω να πάρω το κεφάλι κανενός, αλλά αυτά τα φαινόμενα προκαλούν απορίες και περιέργεια. Δεν είναι ωραία πράγματα για το κύρος της Δικαιοσύνης, το οποίος έχει κλονιστεί. Δεν θέλω ν κλονιστεί ανεπανόρθωτα. Βλέπω συναδέλφους πώς αντιδρούν. Στεναχωριούνται. Η Δικαιοσύνη είναι θωρακισμένη . Ίσως χρειάζονται αλλαγές στο εσωτερικό της. Χρειάζεται αυτοέλεγχος. Μπορεί να γίνει καλυτέρευση των επιλογών. Το να πάρεις τον 25ο, δημιουργεί πρόβλημα. Να πάρεις κάποιον τον οποίο δεν σέβονται οι συνάδελφοί του, δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα. Με άξιους ανθρώπους που τιμούν τη Δικαιοσύνη και το ρόλο τους, δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Οσον αφορά το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της ΝΔ ή οριακής πλειοψηφίας της ΝΔ, σημείωσε: «Εξαρτάται από τη βούληση του Κυριάκου. Κατά δεύτερο από τη σύνθεση της βουλής που θα εκλεγεί. Αν ο αρχηγός είναι αποφασισμένος, δεν έχει ανάγκη από ευρεία πλειοψηφία. Όταν ο αρχηγός μπορεί να εμπνεύσει τους βουλευτές του για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνει και ενστερνίζεται τα όσα προτίθεται να κάνει, τότε η ιστορία τραβάει τον δρόμο της. Έχω και το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον οποίο υπηρέτησα ως σύμβουλος».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x