Πιο δυτική και νότια τροχιά από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί ακολουθεί το βαρομετρικό χαμηλό «Ορέστης», με το κέντρο του συστήματος να κινείται πάνω από την νότια Ιταλία και την Σικελία, όπως αναφέρει η υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Η θέση του «Ορέστη» σημαίνει πως η εντονότερη κακοκαιρία θα εκδηλωθεί στο Ιόνιο Πέλαγος και σε περιοχές της δυτικής και νότιας Ελλάδας.

Με δεδομένο πάντως πως η πρόγνωση της τροχιάς βαρομετρικών χαμηλών δεν γίνεται ποτέ με βεβαιότητα, επικαιροποιημένοι χάρτες θα καταρτιστούν το βράδυ της Κυριακής.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν το πρωί της Δευτέρας στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τα φαινόμενα θα ενταθούν το απόγευμα, με πιθανότητα καταιγίδων, που θα είναι ισχυρές αρχικά στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην νότια Πελοπόννησο και την δυτική Κρήτη.

Την Τρίτη, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στην Στερεά Ελλάδα. Από το βράδυ η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα νότια.

Αναλυτικά στοιχεία για τον καιρό στο skaikairos.gr

Πηγή: www.skai.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ