Επικαιρότητα

Πιο νότια και δυτικά κινείται ο Ορέστης: Νεότερη πρόγνωση του καιρού

Με βάση τα νεότερα δεδομένα, η εντονότερη κακοκαιρία θα εκδηλωθεί στο Ιόνιο Πέλαγος και σε περιοχές της δυτικής και νότιας Ελλάδας.

Πιο δυτική και νότια τροχιά από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί ακολουθεί το βαρομετρικό χαμηλό «Ορέστης», με το κέντρο του συστήματος να κινείται πάνω από την νότια Ιταλία και την Σικελία, όπως αναφέρει η υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Η θέση του «Ορέστη» σημαίνει πως η εντονότερη κακοκαιρία θα εκδηλωθεί στο Ιόνιο Πέλαγος και σε περιοχές της δυτικής και νότιας Ελλάδας.

Με δεδομένο πάντως πως η πρόγνωση της τροχιάς βαρομετρικών χαμηλών δεν γίνεται ποτέ με βεβαιότητα, επικαιροποιημένοι χάρτες θα καταρτιστούν το βράδυ της Κυριακής.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν το πρωί της Δευτέρας στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τα φαινόμενα θα ενταθούν το απόγευμα, με πιθανότητα καταιγίδων, που θα είναι ισχυρές αρχικά στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην νότια Πελοπόννησο και την δυτική Κρήτη.

Την Τρίτη, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στην Στερεά Ελλάδα. Από το βράδυ η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα νότια.

Αναλυτικά στοιχεία για τον καιρό στο skaikairos.gr

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x