Επικαιρότητα

Ποιος είναι ο προπονητής των 12 παιδιών που εγκλωβίστηκαν στην Ταϊλάνδη

Το BBC Ταϊλάνδης αναφέρει ότι ο 25χρονος είχε δύσκολα παιδικά χρόνια και ότι γνωρίζει από διαλογισμό, μια γνώση που βοήθησε τον ίδιο και τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τον εγκλωβισμό τους

Υπεύθυνος της περιπέτειας των δώδεκα παιδιών που εγκλωβίστηκαν για 17 ολόκληρες ημέρες στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης φέρεται να είναι ο Εκαπόλ Τσάνταγουόνγκ, ο 25χρονος βοηθός προπονητή, ο οποίος συνόδευε τα παιδιά στην εκδρομή τους και διασώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Είχε την ευθύνη των παιδιών και παρά τον άσχημο καιρό και τις πινακίδες που υπήρχαν στην είσοδο του σπηλαίου και ενημέρωναν για τους κινδύνους, επέλεξε να συνεχίσει την περιήγηση της ομάδας του στο σπήλαιο.

Ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας των παιδιών είχε ένα ραντεβού και δεν μπορούσε να ακολουθήσει στην εκδρομή και έτσι είπε στον συνεργάτη του, τον Εκαπόλ, να τα αναλάβει.

Πριν φύγουν ο προπονητής έδωσε κάποιες συμβουλές στον βοηθό του και του πρότεινε να πάρει μαζί του κάποια μεγαλύτερα παιδιά για να τον βοηθούν στην επιτήρηση.

4 out of 12 boys and their coach await rescue in Thailand. #ThaiCaveRescue pic.twitter.com/tHmvYXJBzg

— Al Jazeera English (@AJEnglish) July 9, 2018
Πριν οι διασώστες καταφέρουν να τον απεγκλωβίσουν ο βοηθός προπονητής είχε στείλει γράμμα προς όλους τους γονείς με το οποίο τους ζητούσε συγγνώμη για την τροπή που πήρε η εκδρομή και είχε ζητήσει να είναι ο τελευταίος που θα βγει από το σπήλαιο παρόλο που η υγεία του ήταν στην χειρότερη κατάσταση.

Οι γονείς τον καθησύχασαν λέγοντάς του πως δεν ήταν αυτός ο υπεύθυνος για την αγωνία τους και ότι σίγουρα τα παιδιά ήταν πιο ασφαλή επειδή ήταν μαζί του και όχι μόνα τους.

The boys are ALL out in Thailand ... Godd work! #ThailandCaveRescue #Thailand #safety #Travel #happy pic.twitter.com/2cD98bNaB6

— Penelope Whiteley (@the_pjwhiteley) July 10, 2018

Το BBC Ταϊλάνδης το οποίο κάνει ένα ειδικό αφιέρωμα στον πρώην προπονητή αναφέρει ότι ο 25χρονος είχε δύσκολα παιδικά χρόνια και ότι γνωρίζει από διαλογισμό, μια γνώση που βοήθησε τον ίδιο και τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τον εγκλωβισμό τους στο σκοτεινό σπήλαιο.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x