Επικαιρότητα

Πολιτικές αντιδράσεις για την τροπολογία περί αύξησης του κατώτατου μισθού

Η ΝΔ καλωσόρισε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα λέγοντας πως ο κατώτατος μισθός είναι αναγκαίο να αυξηθεί αλλά πλέον θα γίνεται με σωστό και ρεαλιστικό τρόπο

Τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου προκάλεσαν οι τοποθετήσεις της Υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου όπου από το βήμα της Βουλής μίλησε σε πανηγυρικό τόνο για την επίσπευση της διαδικασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ και συγκεκριμένα ο κος Γιάννης Βρούτσης, καλωσόρισε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα λέγοντας πως ο κατώτατος μισθός είναι αναγκαίο να αυξηθεί αλλά πλέον θα γίνεται με σωστό και ρεαλιστικό τρόπο κι όχι με τα μυθεύματα που έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα όπως έγινε σαφές, η ΝΔ δεν είναι αρνητικά διακείμενη ως προς την ψήφιση της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Για «υποκρισία» και «φαρισαϊσμό» είχε κατηγορήσει νωρίτερα την κυβέρνηση ο εισηγητής της Ν.Δ., Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Επισήμανε την απουσία χρηματικού πόσου από την κυβερνητική πρόταση, λέγοντας χαρακτηριστικά " Πείτε κάποιο ποσό. Κάντε την αύξηση».

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι το κόμμα του λέει "ΝΑΙ" στην τροπολογία, αλλά επισήμανε ότι η κυβέρνηση τη φέρνει τώρα για να έχει αφήγημα τον Ιανουάριο στο δρόμο προς τις εκλογές που θα χάσει.

Μάλιστα η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε δίκη της τροπολογία.

Ο Θανάσης Παφίλης απο το ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί δεν λέει ότι εφαρμόζει το νόμο Βρούτση και κρύβεται.

Κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση να θεσπίσει στα 751 ευρώ τον κατώτατο μισθό και κατάργηση του υποκατώτατου και να αφήσει ελεύθερες τις διαπραγματεύσεις

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x