Επικαιρότητα

Προϋπολογισμός: Απόψε η κόντρα κορυφής Τσίπρα-Μητσοτάκη, σε κλίμα πόλωσης

Κορυφώνεται στις 12 τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής η «μάχη» του προϋπολογισμού για το 2019.

Κορυφώνεται στις 12 τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής η «μάχη» του προϋπολογισμού για το 2019, με ονομαστική ψηφοφορία, που εκ των πραγμάτων λαμβάνει για την κυβέρνηση χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Και όλα τα βλέμματα στρέφονται στο αποψινό αποτέλεσμα μετά την εκπεφρασμένη πρόθεση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη να μην καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Τα χαμόγελα στο Μαξίμου περισσεύουν και στελέχη της κυβέρνησης σχολιάζουν στο Iefimerida ότι «όσο περισσότερες οι ψήφοι, τόσο δικαιώνονται οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης».

Ερωτηματικό παραμένει, αν το φλερτ του εν λόγω βουλευτή θα οδηγήσει σε γάμο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πολωμένο κλίμα η συζήτηση

Στο μεταξύ, η σημερινή συζήτηση διεξάγεται σε πολωμένο κλίμα, στη σκιά της βομβιστικής επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και στον απόηχο μιας πολύμηνης και αδυσώπητης αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για το Σκοπιανό. Υπ’ αυτά τα δεδομένα αναμένονται απόψε νέες έστιες έντασης σε επίπεδο αρχηγών, με τη συζήτηση να επεκτείνεται σε όλα τα σημεία της επικαιρότητας και το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπάει «κόκκινο». Στο κυβερνητικό στρατόπεδο είχαν χθες κλειστή σύσκεψη προετοιμασίας παρόντος του πρωθυπουργού και των πολύ στενών του συνεργατών προκειμένου να αποφασίσουν για τη στρατηγική βάσει της οποίας θα κινηθούν σήμερα.

«Για πρώτη φορά επεκτατικός προϋπολογισμός»

Σε μία εφ’ όλης της ύλης ομιλία θα προχωρήσει ο κ. Τσίπρας. Κατά πληροφορίες του Iefimerida αναμένεται να ξεδιπλώσει τα πολιτικά επιτεύγματα της κυβέρνησής του όλους αυτούς τους μήνες, με αποκορύφωμα – σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου- την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο που όπως λένε οδηγεί «στον πρώτο ο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό που είναι και για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια επεκτατικός».

Κεντρική θέση θα έχει η μη περικοπή των συντάξεων, αλλά και η σταθερή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας για την οποία κάνουν λόγο στην κυβέρνηση. Και σ’ αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αποδομήσει τα επιχειρήματα του κ. Μητσοτάκη απαντώντας στις αιτιάσεις περί πορείας προς την καταστροφή.

Αντιπαράθεση και για το Σκοπιανό

Η τοποθέτηση Τσίπρα θα επεκταθεί στο σύνολο της πολιτικής ατζέντας και την…τιμητική της θα έχει και η Συμφωνία των Πρεσπών (στον απόηχο των καταγγελιών της ΝΔ περί συναλλαγής). Με αρμόδιες πηγές να προϊδεάζουν ότι ο κ. Τσίπρας θα κατηγορήσει τον πρόεδρο της ΝΔ για «ακροδεξιά πολιτική στροφή και υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής».

«Πόλεμος» με Σκάι

Αυτό που ξεκαθαρίζουν, τέλος, μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Σκάι είναι πως «είναι χυδαίο και απαράδεκτο να συνδέεται η πολιτική διαφωνία με επιλογές που ευτελίζουν την πολιτική συζήτηση».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x