Το εκτελεστικό συμβούλιο της Επιτροπής 1922 που εκπροσωπεί την κοινοβουλευτική ομάδα των Βρετανών Συντηρητικών αποφάσισε να μην αλλάξει το καταστατικό του κόμματος, κάτι που σημαίνει ότι η Τερέζα Μέι δεν μπορεί να υποβληθεί σε νέα εσωκομματική διαδικασία μομφής πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πολλοί δυσαρεστημένοι με τους χειρισμούς του Brexit βουλευτές είχαν υποστηρίξει την αλλαγή του καταστατικού ώστε να κινηθεί νέα διαδικασία μομφής κατά της ηγέτιδος του κόμματος τον Ιούνιο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι δήλωσε στο Sky News ότι μετά από μακρά συζήτηση «η Επιτροπή κατέληξε στην ξεκάθαρη αποφασιστικότητα ότι οι κανόνες δε θα έπρεπε να αλλάξουν».

Αντ' αυτού, πρόσθεσε, θα ζητηθεί από την πρωθυπουργό Μέι ένα σαφές χρονοδιάγραμμα αποχώρησής της από την ηγεσία του κόμματος και της χώρας.

«Κοιτάξαμε το γεγονός ότι η πρωθυπουργός έδωσε ένα πολύ ξεκάθαρο πρόγραμμα ή χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της ως ηγέτιδα πριν από λίγες εβδομάδες στην περίπτωση που η συμφωνία αποχώρησης περάσει από το κοινοβούλιο.

»Αποφασίσαμε να ζητήσουμε να ορίσει ένα ομοίως ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα ή πρόγραμμα για την αποχώρησή της ως ηγέτιδα σε άλλες περιστάσεις, έτσι ώστε να υπάρχει πραγματική σαφήνεια για τους συναδέλφους στο κοινοβούλιο και για το Συντηρητικό Κόμμα γενικότερα», είπε ο σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι.

Πηγή: www.skai.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ