Επικαιρότητα

Ρουβίκωνας: Μια χαρά αντέδρασε o φρουρός

Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα με ανάρτηση στα social media, στηρίζει τον αστυνομικό-φρουρό της πρεσβείας στο Ιράν που δεν αντέδρασε στο «ντου» της οργάνωσης, το πρωί της Δευτέρας.

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, με ανάρτηση στα social media, στηρίζει τον αστυνομικό-φρουρό της πρεσβείας στο Ιράν που δεν αντέδρασε στο «ντου» της οργάνωσης, το πρωί της Δευτέρας.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα και τον σάλο που ξεσηκώθηκε από το γεγονός ότι ο φρουρός υπάκουσε αδιαμαρτύρητα στις εντολές των μελών της αναρχικής συλλογικότητας, ο Γ. Καλαϊτζίδης έγραψε:

«Μια χαρά αντέδρασε ο φρουρός. Τι να έκανε να ΓΑΖΩΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ; Προφανώς κάποιοι δημοσιογράφοι θέλουν αίμα. Να ξέρετε όμως πως το αίμα φέρνει και άλλο αίμα. ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ» έγραψε στο facebook.

Αστυνομικός: «Αιφνιδιάστηκα»

"Αιφνιδιάστηκα, τους είδα με τις κουκούλες και δεν ήξερα τι να κάνω." Αυτά φέρεται πως υποστήριξε προς δικαιολόγηση του ο αστυνομικός - φρουρός της πρεσβείας του Ιράν στο Ψυχικό εναντίον του όποιου διατάχθηκε ΕΔΕ από την αστυνομία αναφορικά με την στάση του την ώρα της επίθεση του Ρουβικώνα λίγο μετά τις έξι το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο που ανήρτησαν τα μελή του Ρουβικώνα ο φρουρός εμφανίζεται να υπακούει και να μην αντιδρά όταν η ομάδα των ανδρών πλησιάζει το κουβούκλιο της σκοπιάς, και τον προτρέπει να απομακρυνθεί από αυτό, προκειμένου να το σπάσουν.

Ειδικότερα, ο φρουρός απλώς κλείνει την πόρτα του κουβουκλίου του, πιθανώς ώστε να μην του κλέψουν προσωπικά αντικείμενα, και κατά τα άλλα δεν αντιδρά ούτε προσπαθεί ακινητοποιήσει τους δράστες. Σημειώνεται πως εμφανίζεται ντυμένος με λευκή μπλούζα ή φανέλα, κι όχι με στολή. Είναι οπλισμένος με υποπολυβόλο το οποίο κρέμεται δίπλα στο πλευρό του από τον αορτήρα.
Δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής προσαγωγές η συλλήψεις για την επίθεση.


Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x