Επικαιρότητα

Σε «οικογενειακό μνημόνιο» οι Έλληνες – Ψαλίδι στις δαπάνες για 7 στους 10

Σε περικοπές οικογενειακών δαπανών υποχρεώνονται επτά στους δέκα Έλληνες σύμφωνα με έρευνα της Nielsen.

Σε «εσωτερικό/ οικογενειακό μνημόνιο» υποχρεώνονται… μεταμνημονιακά επτά στους δέκα Έλληνες πολίτες σύμφωνα με έρευνα της Nielsen. Σύμφωνα με την έρευνα, επτά στους δέκα Έλληνες προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τις δαπάνες του νοικοκυριού τους.

Το «ψαλίδι» στα έξοδα εντοπίζεται στην αγορά φθηνότερων ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων(όπως τρόφιμα ποτά, είδη προσωπικής και οικιακής φροντίδας - 71%), στα έξοδα για διασκέδαση εκτός σπιτιού (62%) αλλά και στα έξοδα για ρουχισμό (56%).

Υπό αυτό το κλίμα, επτά στους δέκα Έλληνες (72%) πιστεύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση. Επιπλέον, το 72% των ερωτώμενων αμφιβάλουν ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Πάντως, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο τρίτο τρίμηνο 2018 έκλεισε στις 68 μονάδες, σημειώνοντας μικρή αύξηση κατά μία μονάδα. Παρόλα αυτά παραμένει σημαντικά χαμηλότερος από τον ευρωπαϊκό ομοειδή δείκτη που είναι στις 87 μονάδες.

Μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, η Ελλάδα εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση αναφορικά με την εργασιακή ανασφάλεια, τρεις στους δέκα Έλληνες ανησυχούν για την εργασία τους (32%), ενώ ακολουθούν οι ανησυχίες για την οικονομία (28%), η προσωπική υγεία (26%) και τα χρέη/οφειλές του νοικοκυριού (23%).

Το τρίτο τρίμηνο του 2018, ένας στους δέκα Έλληνες ανησυχεί και για την εγκληματικότητα (12%) αναδεικνύοντάς την ως την πέμπτη ανησυχία, με σημαντικά υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (7%).

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x