Επικαιρότητα

Σημαντική αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στην καρδιά του καλοκαιριού

Σχεδόν έξι στους δέκα εγγεγραμμένους άνεργους είναι χωρίς δουλειά επί τουλάχιστον 12 μήνες.

Κατά περισσότερα από 13.500 άτομα, ήτοι κατά 1,65%, αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ.

Τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού οι αριθμός των ανέργων ξεπέρασε τα 841.000 άτομα, παρά την δημιουργία εποχικών θέσεων στον τουρισμό.

Εξ αυτών περίπου 135.800 άτομα λάμβαναν επίδομα.

Σε μια ένδειξη του πόσο βαθύ και δομικό είναι το πρόβλημα της ανεργίας, τα στοιχεία του ΟΑΕΔ καταδεικνύουν πως σχεδόν έξι στους δέκα άνεργους (57,33%) βρίσκονται στα μητρώα του ΟΑΕΔ εδώ και τουλάχιστον δώδεκα μήνες.

Όλες οι αναλύσεις υποστηρίζουν πως οι μακροχρόνια άνεργοι δυσκολεύονται πολύ να επιστρέψουν στην αγορά καθώς τα προσόντα τους ατροφούν. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα κινδυνεύει να έχει έναν μεγάλο όγκο ανέργων που έχει αποκοπεί από την αγορά εργασίας.

Τα δεδομένα του ΟΑΕΔ φανερώνουν ακόμα πως οι γυναίκες πλήττονται σταθερά περισσότερο από την έλλειψη θέσεων απασχόλησης σε σχέση με τους άνδρες, καθώς σχεδόν το 65% των εγγεγραμμένων άνεργων ανήκουν στο «ωραίο φύλο».

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x