Επικαιρότητα

Σκουρλέτης: Ανάγκη εξυγίανσης τοπίου στη δημοσιογραφία - Μήνυμα στον Καμμένο

«Να μην υπονομεύσει την προσπάθεια ο Καμμένος (...) Δεν πρέπει να κάνει κινήσεις που ακυρώνουν τους λόγους που βρεθήκαμε μαζί το Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο του 2015».

Για ανάγκη εξυγίανσης του τοπίου στη δημοσιογραφία κάνει λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ενώ στέλνει μήνυμα τον κυβερνητικό εταίρο, υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ότι δεν πρέπει να υπονομεύει την προσπάθεια της κυβέρνησης απειλώντας με αποχώρηση από την κυβέρνηση.

«Εξυγίανση του τοπίου»

Σε ό,τι αφορά τη δημοσιογραφία ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «χρειάζεται μια προσπάθεια λοιπόν, εξυγίανσης του τοπίου -και αυτό νομίζω ότι είναι και ατομική και συλλογική ευθύνη. Και είναι μια πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση που πρέπει να την κάνουμε με νηφαλιότητα, με αυτοπεριορισμό από τον καθένα επιδιώκοντας οι όποιες αντιπαραθέσεις να γίνονται στη βάση πραγματικών διαφωνιών και όχι στη βάση άλλου είδους καταστάσεων και τεχνητών πολώσεων και συγκρούσεων». «Νομίζω ότι οφείλουμε όλοι, είτε πολιτικά κόμματα, είτε κοινωνικοί φορείς, είτε προσωπικότητες του χώρου να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της είδησης της δημοσιογραφίας» σημειώνει.

Ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει ότι «έχουν πολλαπλασιαστεί τα φαινόμενα ανθρώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι έχουν πάρει διαζύγιο με αυτή τη δημοσιογραφική δεοντολογία (...) δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα κινούνται προς μια τέτοια κατεύθυνση. Άλλωστε μετά από αυτήν την έντονη σχέση επιχειρηματικών συμφερόντων με δημοσιογραφικά συγκροτήματα των προηγούμενων δεκαετιών, τις σχέσεις διαπλοκής που χαρακτήρισαν το πολιτικό μας σύστημα, τώρα πια έχουμε μπει σε μια ακραία πλέον κατάσταση όπου όλα αυτά που λέγαμε πριν, τα υγιή στοιχεία της δημοσιογραφίας έχουν υποχωρήσει».

«Να μην υπονομεύσει την προσπάθεια ο Καμμένος»

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας που έχει προειδοποιήσει με αποχώρηση από την κυβέρνηση ο Πάνος Σκουρλέτης δηλώνει ότι είναι «μεγάλη πολιτική ευθύνη του κ. Καμμένου σε μια επιτυχημένη προσπάθεια με τις αντιφάσεις, επαναλαμβάνω, με τις δυσκολίες και από εδώ και μπρος που έχει αυτή, αλλά που έχει να περάσει ένα σημαντικό κάβο, αυτόν της ολοκλήρωσης του προγράμματος, να την υπονομεύσει την τελευταία στιγμή, στην τελευταία ευθεία, λόγω της διαφωνίας του για το Μακεδονικό».

«Την σεβόμαστε την άποψή του, δεν του ζητάει κανείς να αλλάξει αλλά δεν πρέπει, επαναλαμβάνω, να κάνει τέτοιες κινήσεις που να ακυρώσουν τελικά τους λόγους που βρεθήκαμε μαζί το Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2015» τονίζει.

Σύμφωνα με το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ «θα πρέπει κι αυτός να συνυπολογίσει εάν η διαφωνία σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα -που δεν αποτελεί και τη βάση της συμφωνίας μας όταν ξεκίνησε αυτή η κυβέρνηση, η από κοινού συγκυβέρνηση- αν είναι η αιτία για να ακυρώσει τελικά τους λόγους που βρεθήκαμε μαζί και τον Ιανουάριο του 2015 και το Σεπτέμβριο του 2015».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x