Επικαιρότητα

Σοκάρουν οι περιγραφές για τον παιδοκτόνο:«Υπήρχαν αίματα στους τοίχους και στο κρεβάτι της Ειρήνης»

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι περιγραφές σχετικά με το έγκλημα στην Πετρούπολη όπου ο 55χρονος πατέρας της Ειρήνης προσπάθησε να την κάψει ζωντανή και να την στραγγαλίσει στο σπίτι τους.

Μιλώντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο πυροσβέστης που μπήκε στο φλεγόμενο κτίριο για να σβήσει την φωτιά, υποστήριξε πως η φωτιά ήταν προσχεδιασμένη και δεν προκλήθηκε τυχαία.

«Πήραμε μια κλήση για εμπρησμό και μόλις φτάσαμε εκεί σπάσαμε την πόρτα γιατί ήταν κλειδωμένη. Υπήρχαν εστίες φωτιάς σε τουλάχιστον τρία σημεία. Ψάχναμε στα δωμάτια. Τους βρήκα στο υπνοδωμάτιο κάτω στο πάτωμα, δίπλα – δίπλα. Το κορίτσι ήταν αναίσθητο, το πήρα αγκαλιά για να το βγάλω έξω. Η κοπέλα ήταν πολύ χτυπημένη, δεν ξέρω σε πιο σημείο. Είχα γεμίσει όμως αίματα», ανέφερε στην κατάθεση του ο πυροσβέστης.

Από την άλλη το κατηγορητήριο περιέγραψε πως ο 55χρονος σκότωσε την κόρη του, αναφέροντας πως η 18χρονη Ειρήνη πέθανε στα χέρια του πατέρα της, ο οποίος πρώτα της έκλεισε το στόμα και την μύτη, μετά την στραγγάλισε και την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στο τέλος έβαλε φωτιά στο σπίτι τους.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε και ο σύντροφος της άτυχης Ειρήνης, ο οποίος χαρακτήρισε τον 55χρονο πατέρας της ως έναν κακό και δόλιο άνθρωπο, μιλώντας επίσης και για το τι συνέβη όταν έμαθε από τον ξάδερφο της Ειρήνης πως ο πατέρας της την δέρνει.

«Με πήρε τηλέφωνο ο ξάδελφος της Ειρήνης και μου λέει “τρέχα, τη δέρνει” Με το που έφθασα έξω από το σπίτι, μου λέει ο ξάδελφός της ότι σταμάτησε να φωνάζει βοήθεια. Βλέπαμε ότι έβγαιναν καπνοί από το σπίτι. Μόλις μπήκαμε μέσα, είδα τον πατέρα να βρίσκεται πάνω στο κρεβάτι με την κοπέλα και φαινόταν να την έσφιγγε πολύ. Σαν να ήθελε να την εμποδίσει να φύγει. Και οι δύο δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Όταν την είδα μετά στο νοσοκομείο, ήταν παραμορφωμένη», είπε στο δικαστήριο ο νεαρός φίλος της προσθέτοντας πως το σκηνικό έμοιαζε με ταινία τρόμου, καθώς υπήρχαν παντού αίματα... στους τοίχους και στο κρεβάτι.

Ο φίλος της Ειρήνης ανέφερε επίσης πως υπήρχαν ξυραφάκια κάτω στο πάτωμα και πετσέτες με αίματα. Επίσης πάνω στον νεροχύτη της κουζίνας υπήρχαν μπουκάλια με λάδι, όπως και το πάτωμα, το οποίο γλιστρούσε και δεν μπορούσε κανείς με ευκολία να περπατήσει.

Ο σύντροφος της Ειρήνης επισήμανε μάλιστα πως ο πατέρας της δεν ενέκρινε την σχέση τους λόγω της αλβανικής καταγωγής του, ενώ υποστήριξε ότι ο 55χρονος είχε κατά καιρούς «μπλεξίματα» με τη Δικαιοσύνη και πως η κόρη του πήγαινε ως μάρτυρας για να καταθέσει, γιατί » ήταν πατέρας της και τον αγαπούσε».

«Η Ειρήνη ήταν ένας άνθρωπος πολύ χαρούμενος και ήθελε να είναι καλά. Κανονίζαμε διακοπές. Ψάχναμε σπίτι για να ζήσουμε μαζί. Είχε όνειρα. Δε θα μπορούσε να κάνει η ίδια κακό στον εαυτό της.», ανέφερε ο μάρτυρας.

Απο την πλευρά του ο ψυχίατρος και μάρτυρας υπεράσπισης, κύριος κ. Καραμπάτσος τόνισε πως ο κατηγορούμενος πάσχει από συναισθηματική διαταραχή και διαταραχή προσωπικότητας, κυρίως ναρκισσιστικού τύπου, που αδυνατεί να διαχειριστεί μια αντίθετη γνώμη.

«Το άγχος το οποίο κυριεύει αυτούς τους ανθρώπους είναι μη ελέγξιμο και διαχειρίσιμο», είπε ο μάρτυρας.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 20 Νοεμβρίου λόγω αποχής της γραμματέως.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x