Επικαιρότητα

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής η βόμβα που εντοπίστηκε στον Βύρωνα

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο μηχανισμός είχε λάθος συνδεσμολογία και γι΄ αυτό δεν εξερράγη.

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα (επί της οδού Αδραμυτίου).

Ο μηχανισμός εντοπίστηκε τα ξημερώματα, μετά από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στις 4 στην ιστοσελίδα zougla.gr και την «Εφημερίδα των Συντακτών». Οι δράστες είχαν δώσει χρονικό περιθώριο 20 λεπτά επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν είναι φάρσα.

Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημενος μέσα σε κατσαρόλα, σε μπαγκαζιέρα μοτοσυκλέτας, μπροστά στο σπίτι του ανώτατου δικαστικού. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο μηχανισμός είχε λάθος συνδεσμολογία και γι΄ αυτό δεν εξερράγη.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να εξουδετερώσουν την βόμβα, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη.

Σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Ντογιάκος ανέφερε ότι από την αστυνομία ειδοποιήθηκε για την ύπαρξη της βόμβας. «Βγήκα και είδα την βόμβα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι από εκείνη την ώρα η αστυνομία δεν επιτρέπει σε εκείνον και την οικογένειά του να βγουν από το σπίτι τους.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης.

«Η βόμβα στο σπίτι του Ντογιάκου είναι η είδηση της ημέρας... Το ότι φτάνει στο σπίτι του εισαγγελέα και απειλεί τη ζωή του , θυμίζει Κολομβία...εικόνα χάους και όχι κράτους...δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x