Επικαιρότητα

ΣΤΑΣΥ: Παράνομες οι σημερινές στάσεις εργασίας στο Μετρό

«Τυχόν συμμετοχή στην παράνομη στάση εργασίας από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου, όπως είχε ανακοινωθεί συνιστά αδικαιολόγητη απουσία» προειδοποιεί η ΣΤΑΣΥ.

Παράνομες κρίθηκαν οι στάσεις εργασίας της Παρασκευής του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηναίων (ΣΕΛΜΑ) στο Μετρό όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ. Η εταιρεία ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ είχε καταθέσει αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τις στάσεις εργασίας.

"Τυχόν συμμετοχή στην παράνομη στάση εργασίας από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου, όπως είχε ανακοινωθεί συνιστά αδικαιολόγητη απουσία" προειδοποιεί η ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, με την υπ΄ αρίθμ. 1954/2018 ΜΠΑ απόφαση αναγνωρίστηκε ο παράνομος χαρακτήρας των δύο στάσεων εργασίας στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας σήμερα Παρασκευή, 19-10-2018, από την έναρξη λειτουργίας του Μετρό έως τις 09.00 π.μ. και από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου.

Κατά συνέπεια, αναφέρει η εταιρεία "για τη ζημία που θα προκληθεί στην εταιρεία και στο επιβατικό κοινό από την τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω στάσης εργασίας, αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των συμμετεχόντων".

Στο πλαίσιο αυτό, η ΣΤΑΣΥ, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, καλεί όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη βραδινή βάρδια να αναλάβουν υπηρεσία.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x