Επικαιρότητα

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Ο γνωστός ποινικολόγος, που συνελήφθη χθες για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον ανακριτή.

Ο γνωστός ποινικολόγος, που συνελήφθη χθες για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον ανακριτή.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ήταν συνήγορος του 65χρονου προσωρινά κρατούμενου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό μεταξύ άλλων την εκβίαση για την απόσπαση χρημάτων από τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο.

Ένταλμα εκδόθηκε και κατά του γνωστού δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο δικηγόροι διώκονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης.

Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευαγγελο Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής χαρακτήρισε τη σύλληψη δικονομική ακρότητα, που ελπίζει να μην συμβαίνει για την εκτόνωση της λαϊκής οργής.

Σύμφωνα με τον Θρασύβουλο Κονταξή, ο 65χρονος ποινικολόγος συνελήφθη πριν την ανάκριση του, γεγονός που σημαίνει ότι χαρακτηρίζεται ύποπτος φυγής ενώ είναι γνωστού επαγγέλματος και διαμονής.

Σε ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) υπογράμμισε ότι «δεν επιζητά καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων, εκείνο όμως που αναμένει από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος τους δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίηση».

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x