Επικαιρότητα

Στον εισαγγελέα παραπέμπει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες τον Κ. Καραμανλή του Αχιλλέα

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής έχει διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για προσωπική του άρνηση.

Την παραπομπή του Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα στον εισαγγελέα αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες ομόφωνα η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, επειδή - παρά την προθεσμία που του δόθηκε 3 φορές - δεν προσκόμισε τελικώς τα απαραίτητα παραστατικά για ποσό 300.000 που ήταν κατατεθειμένο σε τράπεζα του εξωτερικού .

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής έχει διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για προσωπική του άρνηση, αποδίδοντας το γεγονός σε αδυναμία/άρνηση του τραπεζικού ιδρύματος να του χορηγήσει τα σχετικά έγγραφα, επειδή ορισμένοι λογαριασμοί φέρονται να είχαν κλείσει και για άλλους η τράπεζα δεν παρείχε παραστατικά.

Παρ’ όλα αυτά από τη στιγμή που τα παραστατικά δεν προσκομίστηκαν ως όφειλε, η Επιτροπή ήταν υποχρεωμένη εκ του νόμου να παραπέμψει την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στη Χρυσή Αυγή επειδή το κόμμα έκανε συναλλαγές με μετρητά κι όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών όπως ορίζει ο νόμος, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν το κόμμα να μην έχει καταθέσει τις οικονομικές του καταστάσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τα οικονομικά των κομμάτων.


Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x