Επικαιρότητα

Στρασβούργο: Αφίσα του δράστη της επίθεσης δημοσίευσε η γαλλική Αστυνομία

Τουλάχιστον δύο νεκροί και ένας εγκεφαλικά νεκρός ο έως τώρα απολογισμός.

Αφίσα με φωτογραφία του δράση της τρομοκρατικής επίθεσης στο Στρασβούργο έδωσε στην δημοσιότητα η γαλλική Αστυνομία, καλώντας οποιονδήποτε έχει πληροφορίες να ενημερώσει τις Αρχές.

Περισσότερες από 24 ώρες μετά το χτύπημα στην κεντρική χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης ο Σερίφ Σεκάτ διαφεύγει της σύλληψης. Τα πυρά του προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων. Ένας από τους 13 τραυματίες θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός.

Η αφίσα προειδοποιεί πως ο 29χρονος Σεκάτ είναι επικίνδυνος και καλεί τους πολίτες να μην τον πλησιάζουν εάν τον δουν.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί «χτενίζουν» το Στρασβούργο αναζητώντας τον Σεκάτ, ενώ το ανθρωποκυνηγητό έχει επεκταθεί και στην Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε το απόγευμα πως η στρατιωτική δύναμη Sentinelle που φυλάσσει γαλλικές πόλεις την τελευταία διετία ενισχύθηκε κατά 500 άτομα σήμερα και θα ενισχυθεί κατά 1.300 άτομα τις επόμενες ημέρες.

Ο 29χρονος έχει ογκώδες ποινικό μητρώο σε Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία, έχοντας καταδικαστεί 27 φορές. Είχε ενταχθεί στην λίστα των γαλλικών Αρχών για άτομα που θεωρούνται επικίνδυνα για την δημόσια ασφάλεια.

Νωρίτερα οι γαλλικές Αρχές διέρρευσαν ότι έχουν θέσει υπό κράτηση και ανακρίνουν τον πατέρα και δύο αδελφούς του Σεκάτ.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x