Επικαιρότητα

Συντονισμένη η επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ-Αφαντη η ΕΛΑΣ

«Είμαστε από Ρουβίκωνα, κάτσε εκεί που είσαι!», είπαν τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας στον μοναδικό αστυνομικό που φρουρούσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Είμαστε από Ρουβίκωνα, κάτσε εκεί που είσαι!», είπαν τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας στον μοναδικό αστυνομικό που φρουρούσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, χθες το απόγευμα όταν εισέβαλλαν στο κτίριο και τα έκαναν «γης μαδιάμ». Για άλλη μία φορά ήταν "άφαντη" η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 50 μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο κτίριο της οδού Πανεπιστημίου, την ώρα που διεξαγόταν η κεκλεισμένων των θυρών Διάσκεψη της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό και συγκεκριμένα για το νόμο Κατρούγκαλο. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν μπογιές και έσπασαν το μηχάνημα ελέγχου για την είσοδο των ατόμων, ενώ έσπασαν και τα τζάμια στα παράθυρα. Είναι απορίας άξιο γιατί στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπήρχε μόνο ένας (!) αστυνομικός και το κτίριο ήταν αφύλαχτο τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε εν εξελίξει συνεδρίαση. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως ηγετικό μέλος των κουκουλοφόρων είχε προαναγγείλει επίθεση μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. «Μόλις μας έγινε ενημέρωση από τη συνήγορό μας. Ασκήθηκε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης στη Σύρο. Θα δικαστούν οι σύντροφοί μας ξανά. Το μήνυμα ελήφθη και θα απαντηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μοναδικός αστυνομικός που ήταν εκεί ενημέρωσε άμεσα το κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ στο σημείο μετέβησαν και άνδρες της Υποδιεύθυνσης της Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ούτως ώστε να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Οι δράστες, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, δεν άφησαν πίσω τους βαριοπούλες, παρά μόνο τα σπασμένα μπουκάλια με τις μαύρες μπογιές.

«Πραγματοποιήσαμε πριν λίγη ώρα συμβολική επίθεση στο κτίριο του Συμβούλιου της Επικρατείας . Ο λόγος προφανής, η απόφασή του που έκρινε "συνταγματικό" τον νόμο Κατρούγγαλου για μείωση των συντάξεων. Ξέρουμε τι θα μας πουν: Θα μας πουν ότι λαϊκίζουμε. Θα μας πουν ότι ψάχνουμε εύκολη συγκίνηση. Θα μας πουν ότι εκμεταλλευόμαστε την δυστυχία. Ότι υπονομεύουμε την εθνική προσπάθεια να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Ότι υπονομεύουμε την δικαιοσύνη που πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της. Ότι δεν έχουμε λύσεις. Και βέβαια θα μας πουν ότι εκφράζουμε την ανομία», έγραψαν σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

inner

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x