Επικαιρότητα

Συλλαλητήριο: 3.000 πούλμαν σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ- Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι αρχές έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα. Η τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή στα εθνικά οδικά δίκτυα, καθώς χιλιάδες πούλμαν και αυτοκίνητα μεταφέρουν διαδηλωτές στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, στο Σύνταγμα πραγματοποιείται στις 2 μετά το μεσημέρι συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία. Oι διοργανωτές περίμεναν το Σάββατο πάνω από 3.000 πούλμαν από όλη την Ελλάδα για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της συμφωνίας. Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν τα ξημερώματα διαδηλωτές από την Κρήτη.

Οι αρχές έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα. Η τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή στα εθνικά οδικά δίκτυα στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς χιλιάδες πούλμαν και αυτοκίνητα μεταφέρουν διαδηλωτές στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα. Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς οι αναρχικοί διοργανώνουν αντισυγκέντρωση στη 1μμ στα Προπύλαια.



Περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος έχει ήδη απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση οχημάτων. Από τις 10 το πρωί η Τροχαία θα προβαίνει σε έκτακτες ρυθμίσεις, τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας, όσο και γύρω από τους χώρους στάθμευσης των λεωφορείων. Από την ίδια ώρα κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση.

Με νέο βίντεο οι διοργανωτές επιχειρηματολογούν αναφορικά με τους λόγους που κρίνεται ως επιβεβλημένη η παρουσία όλων των Ελλήνων στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας.



Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αστυνομίας έως και 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ drones και ελικόπτερα θα μεταδίδουν εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα, το 66% των πολιτών λέει «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών, με το 67,4% να ζητά τη διεξαγωγή εκλογών το αργότερο έως τον Μάιο.

Δημοψήφισμα για τις Πρέσπες ζητούν ο μεγάλος μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης, ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο ηθοποιός Τάσος Λιγνάδης, ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου, η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης, ο σεναριογράφος και ηθοποιός Μιχάλης Ρέππας, ο τραγουδιστής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας κ.α.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x