Επικαιρότητα

Τι απαντά ο δημοσιογράφος της FAZ στη ΝΔ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Μίχαελ Mάρτενς επέμεινε ότι δυο πηγές από το Βερολίνο του είπαν πως ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι δεν διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά πρέπει να αντιδράσει για να κρατήσει τη ΝΔ ενωμένη

Απάντηση στις δηλώσεις της Μαρίας Σπυράκη έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο δημοσιογράφος της Frankfurter Allgemeine Zeitung Mίχαελ Μάρτενς, μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί στο εξωτερικό πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση δεν θα ανατρέψει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Το δημοσίευμα διαψεύστηκε από τη ΝΔ, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη κάλεσε μέσω Twitter το Γερμανό δημοσιογράφο να ελέγχει καλύτερα τις πηγές του.

Aπαντώντας στο Τwitter, ο Mάρτενς επέμεινε ότι δυο πηγές από το Βερολίνο του είπαν πως ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι δεν διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά πρέπει να αντιδράσει για να κρατήσει τη ΝΔ ενωμένη.

«Μετά από πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ λέει ότι το δημοσίευμα της FAZ σύμφωνα με το οποίο ο Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα ανακαλέσει τη συμφωνία με την FYROM ως πρωθυπουργός ήταν ‘’τελείως λάθος’’. Διαβεβαιώνω: δυο πηγές στο Βερολίνο μου είπαν ότι ο Μητσοτάκης είπε μόνο αυτό: Είναι ΟΚ με τη συμφωνία αλλά πρέπει να προκαλέσει κάποιο θόρυβο για να κρατήσει τη ΝΔ ενωμένη».

Παράλληλα, δήλωσε ότι το 2013 ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας που του είχαν επιτεθεί για όσα είχε γράψει. «Το 2013, δεν άρεσαν στον Τσίπρα οι ερωτήσεις μου και με πέταξε με τις κλωτσιές από μια συνέντευξη. Η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ με αποκάλεσαν ψεύτη. Τώρα, με λέει ψεύτη η ΝΔ μετά απ’ όσα έγραψα για τον Μητσοτάκη και την FYROM. Κατά κάποιο τρόπο, δεν έχω τύχη με τους μελλοντικούς πρωθυπουργούς της Ελλάδας. Τέλος πάντων…».










Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x