Η αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα θα ζητήσει την έκδοση του Αλεξάντρ Βίνικ από τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Υγείας, δήλωσε σήμερα στου Ρώσους δημοσιογράφους στην Αθήνα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS

«Θα απευθυνθώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προσωπικά στον υπουργό Δικαιοσύνης, προσωπικά στον υπουργό Υγείας, αιτούμενη την έκδοση του Αλεξάντρ Βίνι στην Ρωσία. Για αυτό υπάρχουν όλοι οι νομικοί και ηθικοί λόγοι. Πρώτον, επειδή είναι πολίτης της Ρωσίας. Δεύτερον επειδή στην επικράτεια της Ρωσίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του πολίτη αυτού» δήλωσε η Μοσκάλκοβα. «Είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί η έρευνα και να ληφθεί δίκαια απόφαση, εάν ο ίδιος βρίσκεται στην επικράτεια άλλους κράτους» προσέθεσε η ίδια.

Σταμάτησε την απεργία πείνας

Ο Ρώσος Αλεξάντρ Βίνικ, γνωστός ως κ. Bitcoin, ο οποίος βρίσκεται κρατούμενος σε ελληνικό νοσοκομείο, μετά την επικοινωνία που είχε με την αρμόδια επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα, η οποία επισκέπτεται την Αθήνα, δήλωσε ότι σταματάει την απεργία πείνας. Την σχετική δήλωση έκανε κατά την συνάντηση της με του Ρώσους δημοσιογράφους η ίδια η επίτροπος.

«Έγινε γνωστό, ότι ο Αλεξάντρ Βίνικ, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, σταμάτησε την απεργία πείνας» την οποία άρχισε τον Νοέμβριο του περασμένου χρόνου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυθαιρεσία των δικαστικών αρχών, δήλωσε η ίδια, αναφέρει σε τηλεγράφημα του το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

O Βίνικ, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017 «από τον Νοέμβριο του 2018 πραγματοποιεί απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την καταπάτηση των δικαιωμάτων» επισημαίνει το πρακτορείο Ria Novosti, προσθέτοντας ότι «η Μοσκάλκοβα επισκέφθηκε την Πέμπτη τον Βίνικ στο νοσοκομείο».

Πηγή: Protothema.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ