Επικαιρότητα

Το Μαξίμου πανηγυρίζει για τον Ζάεφ -Ο Καμμένος καταγγέλλει χρηματισμούς

Αρχισαν τα...όργανα για ακόμα μια φορά στην κυβέρνηση, αφού μετά και την έγκριση της πρότασης Ζάεφ από τη Βουλή των Σκοπίων, ο κλοιός για τον Πάνο Καμμένο στενεύει.

Αρχισαν τα...όργανα για ακόμα μια φορά στην κυβέρνηση, αφού μετά και την έγκριση της πρότασης Ζάεφ από τη Βουλή των Σκοπίων, ο κλοιός για τον Πάνο Καμμένο στενεύει.

Οι δύο εντελώς διαφορετικές οπτικές γίνονται εκ νέου εμφανείς: Ο μεν Τσίπρας συνεχάρη τον ομόλογό του για μια επιτυχία,τ ην οποία ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε αγοραπωλησία!

Το κλίμα στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι πανηγυρικού χαρακτήρα και άπαντες επαναλαμβάνουν τη θέση τους: Ότι δηλαδή είναι προσηλωμένοι στη Συμφωνία. Και βέβαια ο Πάνος Καμμένος έρχεται αντιμέτωπος με το δυσάρεστο σενάριο που δεν είναι άλλο από αυτό της κύρωσης στις αρχές της άνοιξης.

Ορκίζεται ΥΠΕΞ ο Τσίπρας και τρέχει να... σβήσει φωτιές

Στο μεταξύ, με φόντο την πολύκροτη παραίτηση του Νίκου Κοτζιά που συνοδεύτηκε από την αποκάλυψη του ιδίου, περί μιας 9σέλιδης επιστολής που απέστειλε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση έχει έρθει σε δεινή θέση. Όλα τα βλέμματα, ωστόσο, στρέφονται στη σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής που θα πραγματοποιηθεί στις 11 στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η έντονη δυσαρέσκεια Κοτζιά για τις αναφορές του Μαξίμου περί «πολιτικά ακατανόητης» παραίτησής του, ώθησαν τον πρώην υπουργό να απασφαλίσει και να βάλλει ευθέως στο στόχαστρο τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Από την πλευρά του ο Τσίπρας, ξεκαθάρισε: «Δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε μένα ως αυστηρά προσωπικές. Και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα. Θα ήθελα, λοιπόν, με απόλυτη σαφήνεια να σας πω ότι για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει».

Αποθέωσε τον Κοτζιά

Ο κ. Τσίπρας προϊδέασε τέλος από τη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, όπου και του έπλεξε το εγκώμιο και σε «επιχείρηση εξευμενισμού», ανέφερε πως «ο Νίκος Κοτζιάς δεν ήταν απλά ένας Υπουργός μου και συνεργάτης μου, αλλά ήταν κι ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής». Για να προσθέσει ότι θα έχει τη δυνατότητα «αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι τακτικά στα κρίσιμα θέματα».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x