Επικαιρότητα

Τουρκία: Αστυνομικοί «ξεσκόνισαν» την οικία του Σαουδάραβα προξένου

Η τουρκική αστυνομία εξέτασε το προξενείο μια πρώτη φορά τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Οι τουρκικές αρχές έψαξαν την Τετάρτη την κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, και αποχώρησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο πλαίσιο έρευνας για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ορισμένοι Τούρκοι αστυνομικοί πήγαν ξανά στο προξενείο, που είχαν ήδη εξετάσει, διαπίστωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Αποχώρησε επίσης από την κατοικία του μια ομάδα Σαουδαράβων ερευνητών, ανέφερε το Reuters.

Ο Κασόγκι, συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας «Washington Post», αγνοείται από τις 2 Οκτωβρίου, αφότου μπήκε στο προξενείο της χώρας του, από το οποίο ήθελε να του δοθεί ένα πιστοποιητικό ενόψει του γάμου του. Το Ριάντ βαρύνουν υποψίες πως έστειλε μια ομάδα εκτελεστών για να τον δολοφονήσει, κάτι που οι σαουδαραβικές αρχές διαψεύδουν.

Η τουρκική αστυνομία εξέτασε το προξενείο μια πρώτη φορά τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Την Τετάρτη, περί τις 16:40, περίπου 15 άνδρες της τουρκικής αστυνομίας άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι του πρόξενου Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι, ο οποίος, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ήταν παρών όταν διαπράχθηκε η φερόμενη δολοφονία.

Η τουρκική αστυνομία αρχικά σχεδίαζε να ψάξει το σπίτι του πρόξενου την προηγουμένη, κάτι που αναβλήθηκε, διότι οι σαουδαραβικές αρχές επικαλέστηκαν την παρουσία της οικογένειας του Οτάιμπι, ο οποίος αναχώρησε από την Τουρκία την Τρίτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ομάδα της τουρκικής αστυνομίας αποχώρησε από την κατοικία περί τη 01:30, αλλά μερικά από τα μέλη της πήγαν στο προξενείο, σε μικρή απόσταση, για να κάνουν μια δεύτερη έρευνα, η οποία συνεχιζόταν ως πριν από λίγο, σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην κατοικία του προξένου, οι ερευνητές εξέτασαν τον κήπο, ενώ ορισμένοι θεάθηκαν στην ταράτσα του ακινήτου. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα τηλεκατευθυνόμενο εναέριο όχημα δύο φορές, ανέφερε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου. Δεν έγινε καμιά δήλωση στον Τύπο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x