Επικαιρότητα

Τραμπ για Ερντογάν: Είμαστε φίλοι εδώ και πολύ καιρό

«Είμαστε φίλοι εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο Τραμπ, έχοντας στο πλευρό του τον Ερντογάν, στο Οβάλ γραφείο. «Κατανοούμε ο ένας τη χώρα του άλλου».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, προτάσσοντας την παλιά "φιλία" τους και πλέκοντας το εγκώμιο της σχέσης τους, καθώς οι δύο ηγέτες ξεκινούσαν τη συνάντησή τους με στόχο να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, από την πολιτική στο συριακό μέχρι την αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα.

Η θερμή υποδοχή του Τραμπ στον Ερντογάν έρχεται σε αντίθεση με την οργή που εκφράστηκε στο Κογκρέσο πρόσφατα με αφορμή τις τουρκικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων της Συρίας, του κυριότερου εταίρου των ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

"Είμαστε φίλοι εδώ και πολύ καιρό, σχεδόν από την πρώτη μέρα. Κατανοούμε ο ένας τη χώρα του άλλου. Καταλαβαίνουμε από πού προερχόμαστε", είπε ο Τραμπ στον Ερντογάν, καθώς οι δύο πρόεδροι κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλον στο Οβάλ Γραφείο.

"Είναι πολύ σεβαστοί στη χώρα τους και στην περιοχή", συνέχισε, αναφερόμενος στον Ερντογάν και τη σύζυγό του, την Εμινέ.

Ο Τραμπ είπε ότι θα συζητήσουν την αγορά των S-400 καθώς και μια πιθανή εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παρουσία του Ερντογάν, ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις ακροάσεις που ξεκίνησαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων σήμερα και απάντησε ότι είναι "πολύ απασχολημένος" για να τις παρακολουθήσει. Κατήγγειλε όμως για άλλη μια φορά ένα "κυνήγι μαγισσών" σε βάρος του.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x