Επικαιρότητα

Τραμπ: Κλείνω τα σύνορα με στρατό αν δεν σταματήσει το καραβάνι μεταναστών

Για «επέλαση» ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται «πολλοί εγκληματίες», έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εστιάζοντας πολιτικά στο μεταναστευτικό ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι θα διατάξει τις αμερικανικές ένοπλές δυνάμεις να κλείσουν τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό εάν η λατινοαμερικανική χώρα δεν σταματήσει το «καραβάνι» μεταναστών που εδώ και ημέρες κινείται προς τις ΗΠΑ από την Ονδούρα.

«Πρέπει, με τους εντονότερους τόνους, να ζητήσω από το Μεξικό να σταματήσει αυτή την επέλαση», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. «Εάν δεν μπορεί να το πράξει, θα καλέσω τις ένοπλες δυνάμεις και θα κλείσω τα νότια σύνορα».

Ο κ. Τραμπ υποστήριξε πως το καραβάνι περιέχει «πολλούς εγκληματίες», προσθέτοντας πως η προστασία της μεθορίου έναντι «ναρκωτικών» και «εγκληματικών στοιχείων» είναι σημαντικότερη για τον ίδιο από την εμπορική σχέση της Ουάσιγκτον με το Μεξικό.

Το τελευταίο τμήμα του καραβανιού ξεκίνησε από την Ονδούρα πριν πέντε ημέρες και έχει φτάσει στην Γουατεμάλα, από όπου πολλοί έχουν συνεχίσει το ταξίδι τους προς την Βόρεια Αμερική.

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου για το Κογκρέσο – όπου οι Ρεπουμπλικάνοι φοβούνται για Δημοκρατική επικράτηση στην Βουλή των Αντιπροσώπων – ο κ. Τραμπ κατηγόρησε την ηγεσία του Δημοκρατικού κόμματος ότι «ηγείται» της «επίθεσης» της Γουατεμάλας εναντίον των ΗΠΑ.

«Είναι εξολοκλήρου λάθος των Δημοκρατικών για την αδύναμη νομοθεσία» που έχουν οι ΗΠΑ, υποστήριξε, δίχως να δώσει οποιοδήποτε επιχείρημα ή στοιχείο για να υποστηρίξει την θέση του.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x