Επικαιρότητα

Τραμπ: Ζήτησα από την Τουρκία να δώσει το υλικό για Κασόγκι, αν υπάρχει

«Το έχουμε ζητήσει, εάν υπάρχει […] Δεν είμαι βέβαιος ακόμα ότι υπάρχει, πιθανότατα υπάρχει, πιθανώς υπάρχει», είπε ο Aμερικανός πρόεδρος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει από την Τουρκία να τους δώσει το οπτικοακουστικό υλικό που υποστηρίζει ότι έχει σχετικά με την εξαφάνιση του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας μάλιστα πως δεν είναι βέβαιος ότι το επίμαχο υλικό υπάρχει.

«Το έχουμε ζητήσει, εάν υπάρχει […] Δεν είμαι βέβαιος ακόμα ότι υπάρχει, πιθανότατα υπάρχει, πιθανώς υπάρχει», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Τραμπ σημείωσε πως απλώς θέλει να μάθει τι συνέβη στον Κασόγκι, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου και εθεάθη τελευταία φορά να μπαίνει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Προσέθεσε πως περιμένει νεότερα από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, που ταξίδευσε σε Σαουδική Αραβία και Τουρκία αυτή την εβδομάδα.

Οι τουρκικές Αρχές εκτιμούν πως ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε στο προξενείο, στο οποίο έχουν πραγματοποιήσει δύο αυτοψίες, καταγγελία που το Ριάντ απορρίπτει.

Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Τραμπ φαίνεται να έχει στηρίξει την Σ. Αραβία, εικοτολογώντας πως ο βετεράνος δημοσιογράφος και επικριτής του σαουδαραβικού θρόνου δολοφονήθηκε από άτομα που δρούσαν ερήμην του Ριάντ.

Στις σημερινές δηλώσεις του πάντως ο κ. Τραμπ αρνήθηκε ότι προσπαθεί να καλύψει τυχόν ευθύνη της Σαουδικής Αραβίας. «Δεν δίνω καμία κάλυψη», είπε.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x