Επικαιρότητα

Τσίπρας: Αδειάζουν 10.000 θέσεις από το Δημόσιο - Θα προκηρυχθούν άμεσα

Συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση του Alpha - «Φέρνουμε αντιμετρα χωρίς μέτρα, θα κάνουμε προσλήψεις», είπε - Δείτε LIVE

Με πρώτη ερώτηση τί αλλάζει με τη συμφωνία που ανακοίνωσαν από κοινού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ξεκίνησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στον Alpha. «Αλλάζουν πάρα πολλά», απάντησε ο πρωθυπουργός και αφού έκανε σύντομη ιστορική αναδρομή, επανέλαβε ότι με την έξοδο των 10.000 κληρικών από το Δημόσιο ανοίγει ο δρόμος για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. Ακολούθως, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στη συμφωνία του 1952 με την Εκκλησία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Ξεκίνησε ένα χρόνο πριν αυτή η δουλειά και έχει καταγράψει την περιουσία σε μητροπόλεις».

«Κανένα ιστορικό βήμα δεν έχει καταγραφεί χωρίς αντιδράσεις. στην ιστορία θα καταγραφεί το βήμα προς τα μπρος. Η Πολιτεία κερδίζει ότι θα αποδεσμευθούν 10.000 θέσεις υπαλλήλων που θα προκηρυχθούν άμεσα το 2019 για να ξεκινήσουν το 2020», υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι έχει κατοχυρωθεί το «1 προς 1» στην αναλογία αποχωρήσεων - προσλήψεων από το δημόσιο και επιπλέον «έχουμε και 10.000 θέσεις». Ερωτηθείς για το μισθολογικό κόστος και πως θα καλυφθεί από τη στιγμή που η Εκκλησία θα λαμβάνει 200 εκατ. το χρόνο, υποστήριξε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε το δημοσιονομικό κόστος. «Φέρνουμε αντίμετρα χωρίς μέτρα, πάει καλά η οικονομία, στη ΔΕΘ είχα εξαγγείλει μέτρα 750 εκατ και τώρα πάμε στα 900 εκατ. Θα κάνουμε προσλήψεις εκεί που πονάει η ελληνική κοινωνία».

«Υπάρχει βούληση, είναι θαύμα να βρίσκεις λύση μετά από 79 χρόνια. Εδώ και τρία χρόνια υπήρχε αυτή η ιδέα. Εδώ και ενάμισι χρόνο υπήρχαν οι επιτροπές μας, με τον κ.Χαρίτση -που έφτιαξε και πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να υπάρχει καταγραφή, έχουν μπει εθελοντικά 22 μητροπόλεις για την καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας. Βλέπετε το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που κράτησε σχεδόν τρία χρόνια», είπε.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x