Επικαιρότητα

Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Καθαρή έξοδος χωρίς πιστοληπτική γραμμή

Επιμένει στην γραμμή καθαρής εξόδου χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τοποθετήθηκε στην ΚΟ του κόμματός του στη Βουλή.

Μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η χώρα επιστρέφει σε ένα καθεστώς κανονικότητας με την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία.

Επισήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα και ότι δε θα υπάρχουν ακόμη πληγές σοβαρές που θα πρέπει να επουλώσει η κυβέρνηση ή ότι δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους προκειμένου να εξυπηρετούμε το χρέος «που η αλόγιστη διαχείριση των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν τη χώρα, φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού».

Ωστόσο, σημείωσε ότι «είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις στόχους δεδομένους και να έχεις έναν στοιχειώδη έλεγχο στα πλαίσια των ευρωπαϊκών σου υποχρεώσεων και άλλο να είσαι αναγκασμένος να συγκυβερνάς με τη τρόικα».

Χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός τόνισε: «κάναμε καλά και δεν εγκαταλείψαμε το καράβι στην φουρτούνα, πετυχαίνουμε έναν διπλό στόχο. Και την ανάκαμψη της οικονομίας και την στήριξη όσων μας έχουν ανάγκη. Όλοι διαπιστώνουν πως σε σύγκριση με όσα περάσαμε πριν από τρία χρόνια είναι η ημέρα με τη νύχτα. Σήμερα παρά τις δυσκολίες η οικονομία πατά ξανά στα πόδια της, οι πολίτες δειλά δειλά γίνονται ξανά αισιόδοξοι, βρίσκουν τον τρόπο να έχουν προσδοκίες. Και αυτό είναι το κέρδος. Δεν θέλουμε κοινωνία χαμηλών φιλοδοξιών. Θέλουμε μία κοινωνία ζωντανή ώστε να οικοδομήσουμε το μέλλον».

Αναφορικά με τις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη για την συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Βεβαίως συζητάμε με το ΔΝΤ για αμοιβαία αποδεκτή λύση σε κλίμα βελτιωμένο ωστόσο δεν θεωρούμε ότι πιθανή μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα είναι και το τέλος του κόσμου ούτε πιστεύουμε ότι η αξιοπιστία της καθαρής εξόδου εξαρτάται από αυτή τη συμμετοχή. Η Ευρώπη και πρέπει και μπορεί να δώσει τις αναγκαίες τεχνικές λύσεις στα ζητήματα.

Συνεχίζουμε την πορεία προς την καθαρή έξοδο χωρίς πιστοληπτική γραμμή».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και συγκεκριμένα στις εντάσεις που διαρκώς προκαλούνται από την τουρκική πλευρά ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως συμψηφισμοί δεν χωρούν στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μία νευρικότητα από την Τουρκία που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην Συρία αλλά και στις έντονες πολιτικές διεργασίες στο εσωτερικό της. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και με αυξημένο κύρος δημιουργεί ένα ευρύτερο πλαίσιο υποστήριξης και συμμαχιών για την στήριξη των θέσεών μας.

Το θέμα αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα και τις σχέσεις με την Τουρκία. Οι γείτονες μας γνωρίζουν καλά πως η Ελλάδα είναι μία χώρα που σταθερά υποστηρίζει την Ειρήνη την εμπιστοσύνη και τον διάλογο και αποτελεί τον πιο θερμό υποστηρικτή της Ευρωπαϊκής της ένταξης. Η Τουρκία φλερτάρει με την ιδέα της απομάκρυνσης από την Ευρώπη. Αυτή δεν θα είναι μία καλή εξέλιξη για κανέναν. Είναι καλοδεχούμενες οι δηλώσεις που μιλούν για ειρηνικές σχέσεις. Τα λόγια θα πρέπει να συνοδεύονται και από ανάλογε πράξεις. Οι συμψηφισμοί δεν μπορούν να χωρέσουν σε αυτό το πλαίσιο. Αναμένουμε τη συντομότερη δυνατή επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών ακριβώς όπως ορίζουν οι αρχές ενός κράτους δικαίου».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x